Férfi kézilabda NB II

2021.09.18. 12:00

Szétkapkodták a csapatot, visszalépett az ezüstérmes

Az előzetesen tervezett tizenkettő helyett csak tíz, a kettő helyett pedig egy Tolna megyei csapattal indul útjára a labda hétvégén a férfi NB II-es kézilabda bajnokságban.

Berg S.

20210227 Tamási NB II férfi-Dél-nyugat csoport férfi kézilabda mérkőzés Hőgyészi SC - Kalocsai Kézilabda Club. Fotó: Makovics Kornél MK Tolnai Népújság

Forrás: MW-archívum

Fotó: Makovics Kornél

Az előző idényben a dobogóról egy ponttal lecsúszó Hőgyészi SC képviseli a megyét a pontvadászatban, melynek kerete átalakult, de nem állíthatjuk, hogy gyengült volna a holtszezonban.

Visszavonult a védőspecialista Héger Zsolt, de a Nemzeti Kézilabda Akadémiától sem szerepelhetnek fiatalok a csapatban, miután a balatonboglári klub az élvonalban indított együttest, így szabály szerint két osztállyal lejjebb már nem játszhatnak vissza játékosok. Érkezett viszont Bajáról a szegedi nevelésű Szabó Bence (irányító), valamint Pécsről az első és másodosztályú tapasztalattal is rendelkező Sebestyén Csaba (irányító-átlövő), Szakcsi Dávid (beáll) és a korábbi 40-szeres válogatott Szente Gábor (kapus).

„Hasonlóan kiegyensúlyozott és erős lesz a bajnokság, mint az előző volt. Számunkra a 3–6. hely a realitás, de a tíz csapatból nyolc bárhol, bárki ellen képes meglepetést okozni, a pillanatnyi forma fog dönteni. A Kalocsára mindig érdemes odafigyelni, ahogy a Mecseknádasdra és a címvédő Nagykanizsára is, de említhetném az NB I/B-ből kieső PEAC-ot is. A bajnokesélyes nálam a jól erősítő Dunaújváros” – mondta Bán Tamás, a hőgyésziek vezetőedzője.

Az újvárosiak elsősorban attól a Holler UFC-től igazoltak, mely a 2020/2021-es bajnokságban egy ponttal maradt le az aranyéremről.

„A keret minősége adott volt a bajnoki címhez, ha azt sikerült volna behúzni, más irányba mentek volna a dolgok. Vállaltuk volna az NB I/B-t, szponzor is érkezett volna, a harmadosztályba viszont nem szállt be. Az ezüstérmes csapatot szétkapkodták. Törő Szabolcs edző és pár játékos távozásával tisztában voltunk, de ekkora mozgásra nem voltunk felkészülve, őket nem tudtuk időben pótolni, ezért kénytelenek voltunk visszalépni az indulástól” – nyilatkozta megkeresésünkre Lesnyik Gábor.

A dunaföldvári klubigazgató elmondta, a felnőttcsapatot a megyei bajnokságban indítják (ott a Hőgyészi SC II, a Paksi KSE U23, a Simontornyai KK és a kalocsai Gézengúz UKC lesz az ellenfél), az ifjúsági gárda, melyben vannak tehetségek, akikre lehet majd építeni a jövőt, viszont marad az NB II-ben.

Borítóképünk: Bán Tamás (jobbra) kiegyensúlyozott szezonra számít

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!