atlétika

2021.09.07. 21:26

Tolna megyei aranyérmek a szuperliga döntőjében

Megyei sikerekből is kijutott a 8. Atlétikai Magyar Szuper Liga Döntőn, Szemerei Levente és Tóth Lili Anna is aranyérmet szerzett.

Munkatársunktól

Forrás: Beküldött fotó

Fotó: MTK

Szeptember első hétvégéjén a budapesti Lantos Mihály Sportközpontban rendezték a 8. Atlétikai Magyar Szuper Liga Döntőt. Az esemény rangját mutatta, hogy a tokiói olimpián, valamint a nyári korosztályos világbajnokságokon a magyar színeket képviselő sportolók is rajthoz álltak.

Nemcsak erkölcsi, de anyagi szempontból is jövedelmező volt a finálé, hiszen az elért helyezés alapján minden versenyszám 1–8. helyezettje pénzdíjban is részesült. A Magyar Szuper Liga végeredményét kizárólag a döntőben elért helyezés határozta meg, vagyis a szezon során szerzett pontok nem számítottak bele a végső sorrendbe. A döntőben már csak a harmincnyolc szám legjobb nyolc hazai versenyzői állhattak rajthoz.

A megye színeit jelenleg vagy egykor képviselő sportolók az utolsó nagy megmérettetésen is kitettek magukért, aminek többek között két arany- és egy ezüstérem lett a jutalma.

Magyar Szuper Liga 2021. évi Győztese címet szerzett az idei olimpiát is megjárt Tóth Lili Anna, aki továbbra is tartja elképesztő formáját. Tokióban háromezer akadályon egyéni csúcsot futó dombóvári születésű atlétanő ezúttal 1500 méteren állt rajthoz. A Budapest Honvéd 22 esztendős atlétája a táv közepén váltott ritmust, s végül legjobbját tovább faragva 4:14,97 perces csúccsal diadalmaskodott.

Mögötte szintén egy Tolna megyei sportoló végzett Ohn Kinga személyében. A BEAC versenyzője az utolsó száz méteren hajrázta le riválisait, s 4:22,47 perces új egyéni legjobbjával második helyen zárt. A szekszárdi születésű futó 800 méteren negyedik lett (2:09,63 perc).

A tavasszal kenyai edzőtáborban készülő Szemerei Levente az idény végére is tartogatott magában erőt. A Szekszárdi Sportközpont 21 éves középtávfutója ezúttal 5000 méter síkfutásban képviseltette a klubszíneket, s 14:18,24-es eredményt elérve rajt-cél győzelmet aratott.

A sportággal szintén Szekszárdon megismerkedő Máté Fanni Szabina 47,06 méterre hajította a gerelyt, amivel hatodik helyet szerzett magának és veszprémi klubjának.

Rúdugrásban két bonyhádi kvalifikálta magát a döntőre, de Scheidler Dávid és Böndör Márton közül csak előbbi tudott rajthoz állni. A 19 éves atléta 405 centimétert teljesítve végül a hetedik lett.

Súlylökésben a bonyhádi Kling Réka 11,92 méterrel hetedik lett, a tamási Sólyom László 14,24 méterrel a hatodik helyen végzett.

Borítóképünkön: Szemerei Levente végig vezetve nyert az ötezer méteres síkfutószámban

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!