Kajak-kenu vb

2021.09.19. 13:09

Világbajnoki ezüstérmes Opavszky Rékával a kenu négyes

Berg Sándor

Kajak-kenu vb -A Balla Virág, Takács Kincső, Gönczöl Laura és Opavszky Réka négyes ezüstérmes C-4 500 méteren

Forrás: MW

Fotó: MTI Fotószerkesztőség/Szigetváry Zsolt

A bonyhádi kötődésű, idén ifjúsági világ- és Európa-bajnoki címet szerző Opavszky Réka, valamint Balla Virág, Takács Kincső, Gönczöl Laura alkotta magyar női kenunégyes ezüstérmet szerzett 500 méteren a koppenhágai kajak-kenu világbajnokság mai zárónapján.

Az új felállású magyar négyes jó rajt után végig az élmezőnyben lapátolt, hol az első, hol a harmadik helyen. Végül az olimpiai ezüstérmes fehérorosz válogatott mögött nyolcvannyolc századmásodperccel lemaradva, de jó hajrával az ukránokat megelőzve másodikként értek célba.

„Sokkal egyszerűbb volt az ötödik összeülésnél kormányozni, sikerült összeszoknunk. Jó érzés volt evezni ezzel a társasággal” – mondta az M4 Sport kamerái előtt Opavszky Réka.

A két paksival, Hodován Dáviddal és Kollár Kristóffal felálló férfi kenu négyes 500 méteren – Zombori Dominikkel és Korisánszky Dáviddal kiegészülve – kiválóan rajtolt, s féltávig jól tartotta magát, végül hetedikként zárt a dán fővárosban.

A magyar válogatott két arany-, öt ezüst- és két bronzéremmel az éremtáblázat második helyén áll.

Borítóképünkön: Az ezüstérmes Balla Virág, Opavszky Réka, Gönczöl Laura és Takács Kincső a kajak-kenu világbajnokság kenu négyesek női 500 méteres versenyének döntője utáni eredményhirdetésen a koppenhágai Bagsvaerd-tavi versenypályán

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!