Labdarúgás

2021.10.05. 08:30

Rosszkor jött a második gól a Paksi FC-nek

Izgalmas, lüktető meccset játszott a Ferencvárossal a Paksi FC az OTP Bank Ligában vasárnap. Az atomvárosiak felvették a kesztyűt a bajnoki címvédővel, sőt, helyenként még jobban is futballoztak, mint a Fradi.

T. N.

Fotó: Molnár Gyula

Végül a látogatók nyertek 3–1-re, de a paksi játékosok teljesítményéről mindent elmond, hogy a lefújás után az egész stadion állva tapsolta meg Bognár György gárdáját.

Az összecsapás nézőcsúcsot is hozott, hiszen 4011-en foglaltak helyet a lelátókon, ami rekord az új paksi stadionban (a korábbit az Újpest elleni avatómeccs tartotta, amelyet 3870-en láttak).

„Úgy gondolom, az első fél­időben egy igen kiélezett mérkőzést játszottunk a Ferencvárossal – mondta Sajbán Máté a paksi klub internetes oldalának. – Mindkét oldalon voltak helyzetek, lehetőségek a gólszerzésre, de nagy ziccerek mégsem adódtak. A negyvenötödik percben megítélt büntetőt leszámítva tényleg eltüntettük a két csapat közti különbséget. Persze néha a Fradi ránk jött, de mi is tudtunk nyomást gyakorolni” – tette hozzá a csatár.

„A második játékrész mindkét fél részéről kicsit óvatosabban kezdődött, inkább mezőnyben folyt a játék – folytatta Sajbán. – Amikor sikerült egyenlítenünk, pont lendületbe jöttünk volna, ám a gond az volt, szinte azonnal jött az újabb vendéggól, ami visszavetett bennünket. Aztán hamar kiállítást ítéltek, melyből egy elkerülhető gólt kaptunk, hiszen sorfalunk szétugrott. Ezután tíz emberrel is becsülettel próbálkoztunk, helyzeteink is voltak, de nem kicsit nehezebb feladattá vált a találkozó. Lehetett volna esetleg szépíteni, pontszerzéshez viszont sajnos akkor már bravúr kellett volna” – zárta értékelését a futballista.

A paksiak a vereségük ellenére is őrzik a harmadik helyüket a tabellán, nyolc meccs­ből eddig négyszer nyertek, egyszer döntetlent játszottak, és három alkalommal hagyták el vesztesen a pályát.

A válogatott világbajnoki selejtező miatti szünetet követően, október 16-án az újonc Gyir­móthoz utazik a PFC.

Emlékeztető

OTP Bank Liga, 8. forduló: Paksi FC–Ferencvárosi TC 1–3 (0–1).

Paks, Paksi FC Stadion, 4011 néző. V: Bognár T.

Gólszerzők: Kinyik (63.), illetve R. Mmaee (45 + 6. – 11-esből, 65.), Laidouni (74.).

Sárga lap: Lenzsér (41.), Szélpál (45 + 5., 73.), Kinyik (73.), illetve Besic (16.), Wingo (71.), R. Mmaee (89.).

Kiállítva: Szélpál (73.). T. N.

Borítóképünkön: Sajbán Máté (középen) csatázik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!