KÜZDŐSPORT

2021.11.17. 10:38

Aranyérmet akasztottak a szekszárdi thaiboxos nyakába

A Szekszárdi Muay Thai Sportegyesület öt versenyzőt nevezett a huszonnyolc klub nyolcvan thai­boxosát felvonultató, nyolcadik alkalommal kiírt Városgazda Kupára.

T. N.

Forrás: TN

Eördögh Péter tanítványai közül végül hárman mérkőztek meg (a 10 éves Balassa Nikolettnek és a 13 éves László Tóbiásnak nem sikerült ellenfelet találni), s mindegyik éremből elhoztak egyet-egyet a fővárosból.

A 71 kilogrammosok között induló Szőke Róbert egymást követő három mérkőzés során összesen kilenc menetben győzedelmeskedett, végül három meccséből kettőt KO-val befejezve állhatott fel a dobogó legfelső fokára.

Fotó: TN

Müller Gergő (81 kg) is megdolgozott a ringben, s végül nagyon kemény küzdelemben egyhangú pontozással jutott tovább az első fordulóból. Az ellenfelétől kapott néhány nagy erejű combrúgás miatt azonban megsérült a lába, ebből adódóan további mérkőzéseket már nem tudott vállalni, így bronz­éremmel zárta a viadalt.

A junioroknál 63 kilogrammos súlycsoportban érdekelt Szalai Milán hárommenetes erős tempójú közelharcban szerzett ezüstérmet.

Eördögh Péter hozzátette, előreláthatólag ez volt az idei utolsó verseny, amin elindultak, mivel az eddigi edzőtermük megszűnése után nincsenek meg a megfelelő körülményeik a komoly szakmai munka elvégzéséhez.

Címkék#muay thai

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!