Kosárlabda

2021.11.01. 10:33

Bemutatkozott új csapatában Renczes Rebeka

Öt pontot, közte egy triplát szerzett első mérkőzésén az Új-mexikói Egyetemen tanuló szekszárdi Renczes Rebeka.

F. L.

Fotó: Beküldött kép

Az Atomerőmű-KSC Szekszárdban nevelkedett, korábbi U16-os válogatott irányító 11 percet töltött a pályán a Nyugat-coloradói Egyetem ellen 94–53-ra megnyert edzőmeccsen. Az albuquerque-i együttes szezonbeli (tanévbeli) első fellépésére nem kevesebb mint 3594 néző volt kíváncsi, és a Mountain West konferencia tavalyi győztese nem is okozott csalódást. Renczes a csapat egyik újoncaként – mellette egy török és egy spanyol lány is most lett a Lobos keretének tagja – egy triplát dobott és értékesített két büntetőt, valamint egy labdaszerzés és egy blokk került fel a statisztikai lapjára.

Lapunk kérdésére az új együttesében az 1-es mezszámot viselő Renczes elmondta, nagyon befogadó csapatba került. A tizenhármas keret gerincét öt végzős játékos adja, akik valamennyien segítették a beilleszkedését. A nyolc fős szakmai stáb élén álló Mike Bradbury vezetőedző a Szekszárdon megszokottól eltérő filozófia mentén irányítja a Lobos gárdáját: a fizikális játék mellett támadásban nagy hangsúlyt helyeznek például a kinti dobásokra (a vasárnapi edzőmeccsen 30 új-mexikói kísérletből 12 tripla talált utat a gyűrűbe).

A szekszárdi fiatal elmondta, az első év jobbára a tapasztalatszerzésről szól majd, felvenni az egyetemi bajnokság ritmusát. „Jövőre nyilván több lehetőségem lesz bizonyítani” – tette hozzá Renczes Rebeka, akitől megtudtuk, hogy a sok tanulás és edzés mellett viszonylag kevés szabadideje marad, amelyet pihenéssel, illetve iskola és csapattársaival szerveznek közös programokat. Ezek között szerepel, hogy szurkolnak más egyetemi csapatok mérkőzésein. A kosaras lányoknak különösen jó a kapcsolatuk a baseball, a röplabda és az amerikai foci csapat tagjaival. Rebekától megtudtuk, hogy a világszerte milliók által űzött „hagyományos” labdarúgásban (a tengerentúlon soccer) az egyetemnek csak női együttese van.

Az Új-mexikói Egyetem együttese november 4-én a helyi rivális keletiek (Eastern New Mexico) ellen játssza le második edzőmeccsét, míg az első bajnokin november 9-én a Lamar gárdáját fogadják Renczesék.

Nem értesült a tragédiáról

Az Albuquerque-ben tanuló Renczes Rebekát arról is kérdeztük, mit tapasztalt a városból származó operatőr, Halyna Hutchins tragikus haláláról. Mint ismert, a fiatal operatőrt egy új-mexikói forgatáson egy kellékfegyverrel lőtte agyon Alec Baldwin színész-producer. A kosaras lány elmondta, miután ideje legnagyobb részét az egyetemen és a campuson tölti, így nem jutott el hozzá a tragédia híre és csapattársaitól, diáktársaitól sem hallott a szomorú esetről.

Borítóképünk: Renczes Rebeka a Lobos egyik edzésén

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!