Elismerés

2021.11.22. 12:41

Fair play díjat kapott a dombóvári karatedző

A MOB Fair Play Bizottsága a világjárvány miatti halasztást követően november 10-én, ünnepélyes keretek között adta át a 2019/2020-as fair play-díjakat.

F. L.

Forrás: MOB

Fotó: Szalmás Péter

Az eseményen – melyen részt vett dr. Szabó Tünde sportért felelős államtitkár és Kulcsár Krisztián, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke is – dr. Kamuti Jenő, a Fair Play Bizottság elnöke hangsúlyozta: mindig voltak olyan magyar sportolók, sportvezetők, vagy médiaszakemberek, akik tevékenységük során a fair play szellemében jártak el, és példaképül szolgáltak a sporttársadalom számára. „Meggyőződésem, hogy fair play nélkül a sport elveszíti alapeszmeiségét” – fogalmazott a Nemzet Sportolója.

A harminc díjazott között volt a Dombóvári Karatesuli alapító mestere is, aki „A Fair Play Sport Szolgálatában – Diploma” elismerést vehette át. Az indoklás szerint Szabó Csaba edzői tevékenységével tanítványai a karatesportban számos világ-, Európa- és országos bajnoki címet, valamint diákolimpiákat nyertek. Hitelessége a sportban, életvitelében, az edzések hangulatában lelkesítő, kitartásra, küzdésre és tisztességes életvitelre ösztönző.

A Dombóvári Karatesuli Egyesületet 2005-ben alapította, hogy elősegítse az utánpótlás nevelést, a gyermekek versenyeztetését, edzési lehetőségeiket, s ahol edzői tevékenységét mai napig ellentételezés nélkül folytatja. Az egyesületet azóta is rendületlen kitartással vezeti és ismerteti meg a fiatalokkal ezt a nemes küzdősportot.

Szabó Csaba képes kihozni a tanítványokból a maximális teljesítményt, ösztönzi, lelkesíti és támogatja a karatékákat. Tudása és szakmai alázata miatt csapatban is örömmel versenyeznek vele. A tanítványok érzik a hitelességét, a sport erejét, a küzdés fontosságát, az eredmény értékét, példaképként tekintenek rá – olvasható a díjazott laudációjában.

A Dombóvári Karatesuli csapata a közelmúltban a zrenjanini világbajnokságon és világkupán remekelt, melyről itt részletesen is írtunk.

Borítóképünkön: Szabó Csaba (jobbról) a MOB Fair Play-diplomájával.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!