Karate

2021.11.04. 08:00

Minden éremből kettőt hoztak a bátaszékiek

T. N.

Fotó: Beküldött kép

Tizennyolc ország száz egyesületének nyolcszáz versenyzője küzdött a Szigetszentmiklóson megrendezett Hungarian Open korosztályos nemzetközi versenyen. A Bátaszék SE csapata ezúttal tizenkét versenyzővel nevezett a viadalra és egy kivétellel mindenkit „A” (a legmagasabb technikai tudású és rutinnal rendelkező versenyzők) kategóriájában indítottak, annak érdekében, hogy a nemzetközi mezőnyben „futott kilométerek” számát gyarapítsák.

A remek formában versenyző bátaszéki csapat nemcsak a „kilométerek” számát gyarapította – ahogy az edző, Nagy Ákos fogalmazott –, hanem a szerzett érmeik számát is. Ezúttal a kettes számrendszer volt a nyerő; két arany, két ezüst, két bronz és egy ötödik hely jutott nekik.

Külön öröm a bátaszékiek számára, hogy Kiss Bánk Botond négy győztes mérkőzéssel, rendkívüli fókusszal és a sportághoz elengedhetetlen – jó értelemben vett – agresszióval kontrollálta és utasította maga mögé a mezőnyt. Hihetetlen nagy eredménynek számított Péter Panna szintén első helye, Bognár Barna ezüstérmes helyezése és Nagy Gergő ötödik helye, melyhez mindannyiuknak három zsinórban elért győztes mérkőzésre volt szüksége.

„A BSE csapata mindig is sokat dolgozott a sikerekért, de az utóbbi három év munkája ismét a legeredményesebb csapatok szintjére emelte a gárdát. Olyan versenyzőket sikerült újból kinevelnünk, akikkel komolyan kell számolnia az ellenfeleknek. Nagyon jó érzés úgy irányítani a csapatot, hogy egyenrangú félként vagyunk a tatamin. Gratulálok a csapatomnak, köszönöm a munkájukat. Igazán büszke vagyok rájuk!” – értékelt Nagy Ákos, hozzátéve, hogy köszöni szarvasi edzőkollégája, Ruzsinszki György munkáját, akinek a szakmai és emberi támogatása is benne van ezekben az eredményekben.

A bátaszéki klub eredményei.

1. helyezett: Kiss Bánk Botond (junior -61 kg), Péter Panna (10-11 éves, -33 kg). 2. helyezett: Bognár Barna (kadett, -63 kg), Gál Dániel (12-13 éves, -50 kg). 3. helyezett: Hefner Zsófia (12-13, -38 kg), Izsák Fruzsina (10-11, -38 kg). 5. helyezett: Nagy Gergő (kadett, -63 kg).

Borítóképünkön: A bátaszéki csapat Nagy Ákos edzővel

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!