Asztalitenisz

2021.12.16. 21:41

Madacki örömmel tért vissza Szekszárdra

Örömmel jött vissza a Szekszárd AC-hez Madacki Mirella, aki korábban éveken át erősítette a megyeszékhely élcsapatát.

Rónai Gábor

Madacki Mirella. (Fotó: Makovics K.)

Fotó: Makovics Kornél

Ahhoz képest, hogy egy évig nem játszott, nem tett le rossz teljesítményt az asztalra Madacki Mirella, aki Sáth Sándor szakmai igazgató invitálására tért vissza a tolnai megyeszékhely jelenleg az Extraligában szereplő klubjához. Az őszi idényben tizenhat mérkőzésen segítette a szekszárdi együttest a baranyai illetőségű játékos, aki hét győzelemmel és kilenc vereséggel ment el téli pihenőre. Lehetne a mérleg jobb is, de idő kell hozzá, hogy ismét azt a régi Madackit láthassuk, akit kellemetlen játékstílusa miatt nem volt könnyű legyőzni még a legjobbaknak sem.

Madacki Mirella komoly nemzetközi tapasztalatokkal felvértezve tért vissza a szekszárdiakhoz, megfordult a holland bajnokságban (két éven keresztül az első osztályban is megmutatta magát), és a német ligában is – utóbbiban regionális szinten pingpongozott, a Landshut csapatában ütötte a labdát. Innen jött haza Szekszárdra, s lett az Extraligában szereplő SZAC játékosa – és a fiatalok edzője.

„Szerettem korábban Szekszárdon játszani, s örömmel jöttem vissza – mondta lapunknak. – Szinte semmi sem változott, minden olyan, mint legutóbb volt, amikor elmentem innen. Igyekszem a lehető legjobb tudásommal segíteni a csapatot. Tudom, hogy idő kell, hogy belerázódjak, de a legutóbbi fordulóban már nem ment rosszul. Sokat edzek, hogy visszanyerjem a formámat, mert szeretnénk jól szerepelni. Most nem állunk valami jól, de ha erős tavaszt csinálunk, akkor talán odaérhetünk a negyedik helyre. Tudom, hogy ehhez sok mindennek össze kell jönnie. A realitás számunkra a negyedik-ötödik hely, a négybe jutás hab lenne a tortán” – tette hozzá Madacki.

A SZAC-ban most a vajdasági Halász Ella számít első számú játékosnak, tizenhét meccséből tizenegyet megnyert, ami 64,7 százalékos mutató. Ha Madacki is feltornázza magát mellé tavaszra, akkor lehet esély a négyes döntőre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!