Labdarúgó megyei II. osztály

2021.12.23. 07:30

Rozgonyi Erik lett az ősz legjobbja

Rozgonyi Erik, a Mórágyi SE szélső védője bizonyult a legjobbnak a megyei másodosztályú labdarúgó-bajnokság őszi idényében. A 25 esztendős futballista hat alkalommal szerepelt a fordulók válogatottjában.

TN-összeállítás

Hét klub futballistája követelt helyet magának az ősz megyekettes válogatottjában. (TN-grafika)

Megállapíthatjuk, hogy hűen tükrözi a megyei II. osztályú bajnokság őszi válogatottja a szezon első felét, az első hét helyezett együttesből kerültek be játékosok a „megyei tizenegybe”. Az utolsó fordulóig százszázalékos Tolna VFC-ből három, a címvédő Nagymányoki SE-ből és a nagy csapatokat megszorongató Simontornya TC-ből kettő, míg a Mórágyi SE-ből, a Dunakömlődi SE-ből, a Faddi SE-ből és a Madocsa SE-ből egy-egy játékos kapott „meghívót”. 

 

A legtöbb válogatottsággal Rozgonyi Erik büszkélkedhetett az őszi idényben, a mórágyiak szélső védője hat alkalommal vívta ki játékával a helyét a hétvége csapatában. A 25 éves futballista mindössze egy mérkőzést hagyott ki, s ugyan gólt nem szerzett, de elfutásaival, beadásaival és lövéseivel így is veszélyes tudott lenni az ellenfelek kapui előtt. 

 

A válogatott kapuját a simontornyai Juhász Gábor őrzi, aki valamennyi bajnokin pályára lépett, ezek közül egyszer úszta meg kapott gól nélkül, de védéseivel sokat tett azért, hogy csapata a negyedik helyen teleljen. A kapus előtt az őszi első Tolnából Dudoma Krisztián került a védelembe. A hátvéd nagy szerepet játszott abban, hogy csapatánál kevesebb gólt egyik gárda sem kapott. A védelem közepére két sokat látott labdarúgó került a 36 esztendős Gerendai Gábor (Fadd) és a nála hét évvel idősebb Hahn János (Madocsa) személyében. Az ő ittlétük sem nagy meglepetés, a faddiak ikonikus védője nem először került be valamelyik félszezon válogatottjába, míg a madocsaiak a harmadik legkevesebb gólt kapták, amiben a rutinos hátvédnek is volt része. 

 

A pálya tengelyébe a címvédő nagymányokiaktól Gere Oszkár kapott helyett. A védőből lett védekező középpályás ezen a poszton is megállja a helyét, s tiszta játékát mutatja, hogy tíz mérkőzésen mindössze három sárga lapot gyűjtött be. A két szélt a tolnai Pesti Dávid és a simontornyai Koncz János kapta meg. Mindketten kiveszik részüket a támadásból, előbbi nyolc bajnokin hét gólt is jegyzett, utóbbi kilencen hármat, ami plusz két pontot eredményezett csapatának. 

 

A támadósor aligha adhatná vissza jobban a góllövőlista állását. A mesterlövészeknél a nagymányoki Lajos Dávid és a dunakömlődi Csonka János tizenkét-tizenkét találattal áll az élen, mindketten tíz mérkőzésen érték ezt el. Még abban is egálban állnak, hogy ezeket öt találkozón lőtték meg. Lajos Dávid egy mesternégyese mellett kétszer ért el mesterhármast, míg Csonka János két mesterhármasa mellett háromszor duplázott. Előbbi góljai plusz négy, utóbbié plusz nyolc pontot eredményeztek csapatának. Melléjük a tízgólos Baros András került még be a válogatottba, aki találatait szintén öt bajnokin érte el egy mesternégyes és két duplázás mellett.

 

A szakma döntése alapján tehát Rozgonyi Erik érdemelte ki az ősz legjobbja titulust, az olvasók azonban most is megválaszthatják a közönségdíjast. Szavazni december 29-én éjfélig, csak egy játékost megjelölve, majd a zöld (Vote) gombra kattintva lehet.

 

   Megyei II. osztály az őszi állás

 1.Tolna1090154–1127
 2.Nagymányok1080237–1524
 3.Mórágy1080227–2424
 4.Simontornya1061332–2219
 5.Dunakömlőd1051434–3716
 6.Fadd1042418–2514
 7.Madocsa1031617–2110
 8.B.-Börzsöny1031625–3710
 9.ASE Paks1030714–269
 10.Aparhant1012718–285
 11.Kisdorog1010911–413

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!