küzdősport

2021.12.02. 17:02

Szekszárdi éremeső az országos taekwondo bajnokságról

Berg Sándor

Fotó: Beküldött kép

Hét arany-, két ezüst és öt bronzérmet hozott haza a Dunaharasztiban rendezett országos bajnokságról az Alisca Taekwondo Klub. A bajnoki címekből hatot küzdelemben, azaz olimpiai versenyszámban értek el az utánpótláskorú versenyzők, ami bizakodásra adhat okot a jövőt illetően. Közülük ketten, Dombi Regő Andrásnak és Császár Csengének sikerült megvédenie két éve szerzett elsőségét. A szekszárdi klub első, saját nevelésű fekete öves sportolójával, Bánki Dávid Edével kiegészülve az A-kategóriában, vagyis a haladók között indultak. Rácz Petra, Kovács Tamás és Bánki Lili tanítványai a B-kategóriában csapatban bronzérmet szereztek.

Az Alisca Taekwondo Klub eredményei (zárójelben a gyakorlat)

Aranyérmes: Kvárik István (küzdelem, gyorsrúgás), Barna Babett (küzdelem), Dombi Regő András (küzdelem), Szabó Jázmin (küzdelem), Császár Csenge (küzdelem), Dombi Luca (küzdelem)

Ezüstérmes: Barna Bejke (gyorsrúgás), Papp Izabella (küzdelem)

Bronzérmes: Barna Bejke (páros formagyakorlat), Barna Babett (páros formagyakorlat), Dombi Regő András (gyorsrúgás), Csekei Vivien (küzdelem), Papp Emma (küzdelem)

A csapat tagjai volt még Szűcs Mátyás és Bánki Dávid Ede, de érmet ők nem szereztek.

https://www.teol.hu/wp-content/uploads/2021/12/8460956taekwando.mp4

Dombi Luca (52 kg, junior) győztes rúgása (Szűcs András/Beküldött videó)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!