Kosárlabda

2022.01.29. 14:51

Milics a címvédő otthonában tért vissza a KSC Szekszárdba

Nikolina Milics hosszú kihagyás után a női kosárlabda Euroligában címvédő UMMC Jekatyerinburg otthonában tért vissza az Atomerőmű KSC Szekszárdba.

Fotó: TEOL

Nikolina Milics hosszú kihagyás után a női kosárlabda Euroligában címvédő UMMC Jekatyerinburg otthonában tért vissza az Atomerőmű KSC Szekszárdba. A szerb magasember tavaly november 20-án a spanyol Salamanca elleni idegenbeli találkozón sérült meg, s az orosz sztárcsapat elleni találkozó 6. percében kapott újfent lehetőséget Djokics Zseljko vezetőedzőtől. Egy perc múlva pedig egy duplával be is köszönt a Jekatyerinburgnak. Ekkor még tartotta magát a KSC, sőt az első negyedet meg is nyerték Studer Ágnesék.

A folytatásban azonban egyre jobban ellépett a közel hatvan százalékos hatékonysággal dobó hazai gárda, amely a második negyedet 15, a harmadikat 11, a negyediket 13 ponttal nyerte meg.

A vége 89-52-es vereség lett, de erre tulajdonképpen számítani lehetett. Ez a Jekaryerinburg Brittney Grinerrel, Alley Quigley-vel, Courtney Vandersloottal, Emma Meessenannal és Maria Vadeevával más káveház, s nemcsak a szekszárdiak, bármelyik másik csapat számára is.

A KSC-nek még egy mérkőzése van hátra az Euroliga idei kiírásából, február 23-án a lett TTT Riga vendégei lesznek a kék-fehérek.

Női kosárlabda Euroliga, 14. forduló

UMMC Jekatyerinburg-Atomerőmű KSC Szekszárd 89-52 (19-21, 30-15, 20-9, 20-7)

Jekatyerinburg, Vezette: Ivanovics (szerb), Famina (fehérorosz), Matuszewska (lengyel).

Jekatyerinburg: Quigley 21/18, Vandersloot 8, Shilova 11/9, Griner 15, Meesseman 10. Csere: Bentley 13/6, Vadeeva 4, Papova 2, Zavialova 3/3, Beliakova 2

Szekszárd: Studer Á. 7, Miklós M. 2, Bálint R. 7/3, Goree 11/3, Krnjics 8. Csere: Friskovec 11/9, Milics 4, Holcz, Mányoky 2, Horváth D.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!