Kosárlabda

2022.02.14. 08:50

Edzőmérkőzésnek beillő bajnokival hangolt a KSC

Esélyt sem adott a ceglédieknek az Atomerőmű KSC Szekszárd, mely hazai pályán 88–45-ös győzelemmel melegített a pénteken kezdődő miskolci Magyar Kupa nyolcas döntőre.

Berg Sándor

Négy héttel legutóbbi hazai mérkőzése után léptek pályára újfent saját közönségük előtt Studer Ágnesék, játékukon pedig érződött, mennyire hiányzott nekik a játék. Nagy elánnal kezdtek, végig kézben tartották a találkozó gyeplőjét, s ahogy teltek a percek, úgy nőtt egyre jobban a különbség. 

Az első negyed közepén tíz, a második játékrész derekán már húsz ponttal vezetett a Dana Evanst, és Gereben Líviát nélkülöző Atomerőmű KSC. A szó jó értelmében egyik játékos sem hiányzott a parkettről, nélkülük is magabiztosan vezetett a szünetben csapatuk. Szintén csak a kispadról biztatta a többieket a Szekszárdhoz múlt héten próbajátékra érkező Kolby Morgan, miután – lévén, hogy a mostani egy korábbról elhalasztott mérkőzés volt – a szabályok miatt nem állhatott a szakmai stáb rendelkezésére. 

Az egyedüli hiányérzet éppen a legutóbb a török Elazigban szereplő 25 éves amerikai hátvédhez köthető, hiszen ez a mérkőzés jó alkalom lett volna arra, hogy felmérjék, „élesben” mire is képes. 

A második félidő 13–0-val és Nikolina Milics pontjaival indult, a sérülésből nemrég visszatért center jelezte, fáradásos lábközépcsonttörése már a múlté. A Szekszárd jó formája viszont nem, mely a bajnokságban sorozatban hatodik győzelmét aratta. 

Djokics Zseljko az utolsó percekre a Hepp-kupát nyerő ötösnek szavazott bizalmat. 

Ajándékokat és díjakat is átadtak

A találkozó előtt jutalmazták a múlt héten Hepp-kupa-aranyérmet szerző Atomerőmű KSC II csapatát és edzőjét, Studer Zsuzsát. A keret tagjai: Andi Hanna, Miklós Melinda, Mányoky Réka, Holcz Rebeka, Horváth Dóra, Szücs Gréta, Sinka Noémi, Wolf Enikő, Horog Betta, Berekali Petra, Sámóczi Zsófia, Csákvári Viktória. Az ajándékokat Szabó Noémi szakmai és sportigazgató, valamint Murvai Szabolcs technikai vezető adta át. 

A Tolna Megyei Kosárlabda Szövetség idén is megválasztotta az előző idény legjobb játékosait. Női vonalon a legjobb megyei profi kosárlabdázó Studer Ágnes lett (edzője Djokics Zseljko), a legjobb amatőr kosárlabdázója címet Andi Hanna érdemelte ki (edzője Studer Zsuzsa), míg a legjobb utánpótláskorú kosárlabdázó elismerést Miklós Melinda érdemelte ki (edzője Harsányi Mária). A díjakat dr. Sólyom Bódog, a megyei szövetség elnöke adta át. 

Atomerőmű KSC Szekszárd –VBW CEKK Cegléd 88–45 (25–14, 19–12, 26–9, 18–10) 

Szekszárd, 800 néző. V: Ádám J., Nagy V., Minár. 

SZEKSZÁRD: STUDER 5/3, MIKLÓS M. 14/6, Bálint R. 2, GOREE 20, Krnjics 12. Csere: Friskovec 5/3, Holcz 5, MILICS 21, Mányoky 4, Horváth D., Szücs G. 

CEGLÉD: HOLESINSKÁ 9/3, Szabó Fanni 6, Szirony 1, Baugh, Szabó P. 7. Csere: Szabó Flóra 8, Katona Sz. 3, Kobolák 2, Szabó II D. 3/3, Laufer 6. 

Az eredmény alakulása: 4. perc: 11–5. 7. p.: 21–11. 12. p.: 27–14. 15. p.: 36–16. 19. p.: 42–26. 21. p.: 48–26. 25. p.: 56–26. 28. p.: 63–33. 30. p.: 70–35. 33. p.: 77–37. 37. p.: 84–42. 

Djokics Zseljko: – Négy hete játszottunk utoljára hazai pályán és két hete volt a legutóbbi mérkőzésünk. Az első félidőben emiatt sok ziccert is hagytunk. Keményen védekeztünk, az utolsó három percben pedig lehetőségem volt húsz év alatti csapatot pályára küldenem.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!