Kézilabda

2022.02.08. 19:15

Pécsi felkészülési tornáról hozta el a serleget az FGKC

A négycsapatos pécsi XIV. Horfer Serleg Női Kézilabda Tornán lépett pályára hétvégén a Szekszárdi Fekete Gólyák KC harmadosztályban szereplő felnőttcsapata.

B. S.

Csajkó Eliza volt a legeredményesebb szekszárdi Fotó: M. D.

Fotó: Mártonfai Dénes

Bordán Anna együttesére két komoly mérkőzés várt a pécsi Egyetemi Sportcsarnokban. Az elődöntőben a szintén NB II-ben érdekelt, ott az Észak-nyugat csoportot veretlenül vezető Kecskeméti NKSE-vel találkoztak Csajkó Elizáék, akik a hétgólos félidei vezetés után végül tizenegy találattal győzték le riválisukat (34–23). 

A döntőben a fővárosi Óbudai KSI-t felülmúló PEAC-cal találkoztak. A csoportriválist az őszi szezonban 30–26-ra verték, szintén idegenben. Ezúttal a félidei háromgólos hátrányt ledolgozva, 29–22-re győztek a szekszárdiak. 

A Fekete Gólyák KC utazó kerete: Csajkó 23, Keringer 10, Kapás T. 9, Lengyelfalusy 8, Gulyás L. 6, Gulya 2, Bognár Zs. 2, Dinnyés 2, Baksai 1 gól, Bordán A., Nagy A. (kapus), Péti A. (kapus). 

„A hiányzó játékosok ellenére a játékunkban több pozitívum is volt. A belső védekezésünk összeállt a második mérkőzésre, támadásban pedig többen végig jó teljesítményt nyújtottak és pluszokat tudtak hozzátenni” – értékelte a tornán látottakat Bordán Anna vezetőedző. 

Az NB II Dél-nyugat csoportját vezető szekszárdiak február 19-én a Hévíz otthonában kezdik meg a tavaszi szezont (14 óra).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!