Labdarúgó edzőmeccsek

2022.02.06. 19:11

Remek főpróbák után várhatják a szezonrajtot a megyei klubok

Mindegyik Tolna megyei NB III.-as gárda győzött a bajnoki rajt előtti főpróbán. A Gerjen és a Szekszárd öt gólt vágott.

Munkatársunktól

Péter Antal (sárga mezben) is eredményes volt az UFC utolsó edzőmeccsén Fotó: Mártonfai Dénes

Gárdony-Agárdi Gyógyfürdő–Gerjeni SK 1–5 (0–3)

Gerjen: Schener – Királyházi, Prantner, Hegedűs E., Blatt – Laták (Nagy M.), Major (ifj. Buzás A.) – Lőrinc (Cseh T.), Kófiás, Héhn O. – Burzi. A Gerjen góljait Blatt (2), Kófiás, Hegedűs E. és Burzi szerezte.

„Örülünk a jól sikerült főpróbának, reméljük, hogy a bajnoki rajtunk is hasonlóan sikeres lesz – mondta Buzás Attila, a gerjeniek vezetőedzője. – Lényeges volt, hogy beálljunk abba a rendszerbe, amiben a bajnokikon fogunk futballozni, így edzettünk és az utolsó héten is így fogunk készülni. Zajlik a finomhangolás, látok biztató jeleket. Sajnos jó néhány sérültünk és betegünk van, hiszem, hogy velük kiegészülve még erősebbek lehetünk tavasszal” – összegzett Buzás. 

A Gerjeni SK téli edzőmeccsei: Érdi VSE–Gerjen 4–2, Majosi SE–Gerjen 2–5, Kaposvári Rákóczi–Gerjen 5–0, Gárdony-Agárdi Gyógyfürdő–Gerjen 1–5. 

Szekszárdi UFC–Jánoshalmi FC 5–0 (2–0)

Szekszárd: Pomozi (Matesz) – Rácz F. (Tratnyek), Fekete M., Arena Á. (Temesi), Füredi, Béla D. (Tóth D.) – Budai D., Rácz Á. (Juhász L.), Lékó (Gellén) –Wirth, Péter A. (Sütő). A gólokat Fekete M., Wirth, Béla D., Péter A. és Sütő szerezte. 

„Az volt a célunk, hogy javítsunk a helyzetkihasználásunkon, s ez annak ellenére is sikerült, hogy még legalább kétszer ennyi nagy helyzetet elpuskáztunk – foglalta össze a látottakat Turi Zsolt, a szekszárdiak vezetőedzője. – Támadásban próbáltuk gyakorolni azokat az elemeket, amelyeket a bajnokikon is szeretnénk játszani, amikor mi vagyunk a dominánsabb csapat. Az utolsó héten legyőztük a Közép csoportban éllovas Kozármislenyt, és úgy hoztuk le a két találkozónkat, hogy nem kaptunk gólt. Ezt a formánkat kell átmentenünk a bajnoki találkozóinkra” – zárta. 

A Szekszárdi UFC téli edzőmeccsei: Budaörs–Szekszárd 1–0, Kaposvári Rákóczi–Szekszárd 2–1, Szekszárd–Bicskei TC 2–1, Szekszárd–Gárdony-Agárdi Gyógyfürdő 2–0, Szekszárd–Kakasd SE 7–1, VLS Veszprém–Szekszárd 3–1, Szekszárd–Majosi SE 1–1, Makó FC–Szekszárd 3–0, Szekszárd–HR-Rent Kozármisleny 2–0, Szekszárd–Jánoshalma 5–0. 

Érdi VSE–Paksi FC II. 0–2 (0–1)

Paksi FC II.: Simon – Ádám D. (Görög), Szekszárdi, Gregor (Osztermájer G.), Lajkó – Kovács L., Budai I. (Horváth K.), Süvöltös – Volter, Pesti Z., Skripek (Rafael). A gólokat Skripek és Volter szerezte. 

„Jól kezdtük a mérkőzést, agresszíven letámadtuk az ellenfelet, amire nem találták az ellenszert, mi viszont lehetőségeket tudtunk kialakítani a kapujuk előtt – foglalta össze a találkozót Kindl István, a paksiak vezetőedzője. – A második félidőre előnnyel mehettünk, a játékrész elején az érdiek játszottak fölényben. Ezt a folytatásban sikerült kiegyenlítetté tenni, a találkozó végén pedig gyakorlatilag csak nekünk voltak gólhelyzeteink, s az egyik ilyen végén beállítottuk a végeredményt” – tette hozzá. 

A Paksi FC téli edzőmeccsei: Paks II.–Kaposvári Rákóczi 1–4, MOL Fehérvár II–Paks II. 3–4, B-Build Mohács–Paks II. 1–3, Dunaújváros PASE–Paks II. 3–2, Kaposvári Rákóczi–Paks II. 1–1, Érdi VSE–Paks II. 0–2. 

Az ASE-sporttelepen lesz otthon a tavaszi szezonban a Gerjeni SK

Pakson, az ASE-sporttelepen játssza bajnoki mérkőzéseit a tavaszi idényben a Gerjeni SK. Vasárnap már itt fogadják a Dabas-Gyón csapatát Buzás Attiláék. Ősszel idegenben 1–1-es döntetlent játszottak riválisukkal. A Szekszárdi UFC az FC Dabas vendége lesz (ősszel 2–1-re nyert az UFC), a Paksi FC II. pedig Balassagyarmaton (ősszel 3–1-re nyert a PFC) kezd. Mindegyik mérkőzés 14 órakor kezdődik. 

A paksiak egy sikeres fél szezonnal akár még a dobogóra is odaérhetnek

A paksiak várják a legjobb pozícióból a tavaszi folytatást, Kindl István együttese 35 pontjával az ötödik helyet foglalja el a bajnoki tabellán, s akár még dobogóra is léphet. A szekszárdi együttesnek a tizenharmadik helyre elég a megszerzett 26 pont, de Turi Zsolt gárdájának aligha kell hátrafelé tekingetnie. A gerjeniek 13 ponttal a tizennyolcadikak, nekik nagyot kell harcolniuk a bennmaradásért.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!