Cselgáncs

2022.02.01. 15:02

Tóth Barna ezüstérmes az ORV-n

Egy érmet szereztek és két pontszerző helyezést értek el az ASE ifjúsági korú dzsúdósai a Győri Olimpiai Sportparkban megrendezett idei első ifjúsági versenyen.

T. N.

Tóth Barna (balról) a dobogó második fokára állhatott fel (Forrás: ASE judo)

Tóth Barna folytatta tavalyi szép sorozatát és ezúttal is érmet tudott nyerni a 60 kg-os súlycsoportban. Első két ellenfelén ipponokkal jutott túl, majd az elődöntőben is győzni tudott, mivel riválisa akcióját az új szabályok értelmében önveszélyesnek ítélték a bírók. A döntőben egy vazari hátrányból kellett volna fordítania, ez azonban nem sikerült, riválisa végül karfeszítéssel győzött, ám ez az ORV ezüst így is nagyszerű teljesítmény. 

Mucsi Noel és Andorka Kende vereséggel kezdett, de mindketten szépen küzdöttek a vigaszágon és egészen a bronzérem kapujáig jutottak. A bronzmeccsen nem sikerült az éremszerzés, végül ötödikek lettek. Jakab Barna és Szucsán Zalán első körös vereségüket követően nem tudtak szépíteni a vigaszágon, míg Komlósi Csongort nem vitte tovább ellenfele.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!