Helyi sport

2022.02.21. 20:36

Valósággal záporoztak a nyilak a Szekszárd Openen

Színvonalas tornával folytatódott a Szekszárdi Sportközpont szakosztályának rendezésében a II. Szekszárd Open.

B. S.

Ötvennégyen küzdöttek a helyezésekért. Fotó: M. D.

A versenyre – amely az Alisca Darts Bajnokság első fordulója is volt egyben – ötvennégy játékos nevezett, ebből huszonketten a házigazda Alisca Darts egyesületet képviselték. 

Nem sikerült viszont jól számukra a hazai torna, hiszen bár Ágics Krisztián, Lénárt József, Adorján Ádám, Varga Dániel és Tass Viktor is bejutott a legjobb tizenhat közé, ez egyben a végállomást is jelentette valamennyiük számára. 

„Szívélyes házigazdák voltunk” – fogalmazta meg lényegre törően Nagy Sándor, a szekszárdi klub elnöke, aki viszont örömmel nyugtázhatta, hogy szép számmal érkeztek nevezések a hétvégén megtartott versenyükre. 

Üde színfoltja volt viszont az Opennek a paksi Kovács Botond játéka. Az ifjú titán szépen összerakta magát a versenyre és harmadik helyével bizonyította, hogy ott a helye a legjobbak között. 

Szintén harmadik helyen végzett a tolnai Steinbach Máté, aki 3–2-re kapott ki az elődöntőben a végül második helyen végző Kádár Krisztiántól, egy végletekig kiélezett, izgalmas meccsen. 

Kiemelkedő mérkőzésekből nem volt hiány a Szekszárd Openen. A negyeddöntőben találkozott egymással a Pécsi DC két kiválósága, Szilárd Zoltán és Kádár Krisztián. Ezúttal utóbbinak sikerült visszavágnia a ligadöntőben elszenvedett vereségért, remek mérkőzésen 3–1-re győzedelmeskedett és kvalifikálta magát a fináléba. 

Mérkőzésüket a döntőben Jagicza Gábornak sikerült überelnie. Jagicza favoritként érkezett a versenyre és egész napos kiváló játékával bizonyította, hogy van miért tartani tőle. Az aranycsatában körülbelül 80-as átlagot produkált és lesimázta pécsi ellenfelét. 

A Szekszárd Open négy fordulóból álló bajnokság (a versenyeket a szekszárdi sportcsarnokban rendezik, a hazai versenynaptárhoz igazodva), melynek díjazása az utolsó versenyen történik meg, a tabella első nyolc játékosa részesül majd ajándékban. A dobogósok érmet és kupát is kapnak a verseny végeztével. 

II. Szekszárd Open. 

A döntőben: Jagicza Gábor–Kádár Krisztián 4–0. 

Az elődöntőben: Jagicza Gábor–Kovács Botond 3–0, Kádár Krisztián–Steinbach Máté 3–2.

Címkék#darts

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!