Férfi kosárlabda NB I

2022.03.10. 19:10

Még Eilingsfeld János nélkül az ASE

Február tizenhatodika után játszik újfent bajnokit az Atomerőmű SE NB I-es férficsapata. A piros-kékek ma este a DEAC vendégeként lépnek pályára.

A négyszeres magyar bajnoknak még három mérkőzése van vissza a szezonból, s ezeken kell olyan eredményeket elérnie, amellyel szépíteni tud valamicskét az idei pocsék teljesítményén. Petar Mijovics gárdája utolsó helyen áll a tabellán (az is eldőlt már, hogy az alsóházi rájátszásban lesz érdekelt), s a ma esti meccs mellett jövő szombaton itthon a Nyíregyháza, újabb egy hét múlva pedig idegenben a Pécs elleni összecsapás vár még rá.

A DEAC hazai pályán nagyon jó, korábban megverte a Falcót (90–88) és a Sopront (79–72) is, s legutóbb január elején a Szolnoki Olajbányásztól kapott ki. Nem ígér ez sok jót az ASE-nak, amely 11 idegenbeli fellépéséből hármat tudott megnyerni (a DEAC otthoni mérlege 8 győzelem/3 vereség), ráadásul ezen a meccsen még nélkülöznie kell Eilingsfeld Jánost, az Achilles-gyulladással bajlódó erőcsatárt.

Az új igazolás, Shaquille Keith beépítése ugyanakkor jó ütemben halad, az amerikai légiós a szegediek elleni múlt heti (75–79) edzőmeccsen 15 ponttal tette le a névjegyét, s a szakmai stáb szerint segítségére lesz az Atomnak. 

Tippmix Férfi NB I, a 24. fordulóban.

DEAC-Tungsram–Atomerőmű SE. Debrecen, Oláh Gábor utcai sportcsarnok, péntek, 18 óra. Vezeti: Tóth Cecília, Frányó Péter, Makrai Márton.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!