Atlétika

2022.03.10. 07:30

Nyíregyházáról és Szombathelyről is hoztak el érmeket

Huszonhat egyesület sportolói – köztük az AC Bonyhád versenyzői – szereztek érmet a Nyíregyházán megrendezett Fedettpályás Atlétikai Magyar Bajnokságon.

T. N.

Beke Zétény (a dobogón balról) két ezüstérmet is nyert (Beküldött fotó)

Böndör Márton férfi rúdugrásban állt rajthoz a 11 fős mezőnyben. Az érmekért nagy csata alakult ki a versenyszám jelenlegi legjobb versenyzője Nagy Marcell mögött. Az AC Bonyhád atlétájának végül három érvényes kísérlet elég volt az ezüstérem megszerzéséhez, Böndör 460 centin szállt be, majd elsőre átjutott a 480 centin is, az egyéni csúcsbeállítást jelentő 500 centiméteres magasságon pedig második kísérletére jutott át. Kevesebb rontott kísérletének köszönhetően végül bajnoki ezüstérmet vehetett át az eredményhirdetésen. Kling Réka a junior bajnoki cím után lépett ismét dobókörbe. A völgységiek dobóatlétája a felnőttek között is megállta a helyét. Márton Anita mögött a hatodik helyen végzett 12 méter 74 centis eredménnyel. A férfiak hasonló versenyszámában a Tamási Tam-Bau nehézatlétája, Sólyom László versenyzett a 7,25-ös szerrel. A harmadik sorozatban elért közel 14 méteres lökésével a hetedik helyen végzett. 

Eredmények.

Férfiak. Rúdugrás: 2. Böndör Márton (AC Bonyhád) 500 cm. Súlylökés: 7. Sólyom László (Tamási TAM-BAU AC) 13.75 m. Nők. Súlylökés: 6. Kling Réka (AC Bonyhád) 12.74 m. 

Az U16-os korosztály számára Szombathelyen megrendezett Téli Dobó Országos Bajnokságon a Tamási Tam-Bau AC versenyzői nyertek érmeket. Lacza András tanítványai három alkalommal is a dobogóra álltak. Csak úgy repkedtek az egyéni csúcsok az Alpok­alján.

 A 14–15 éves fiúk diszkoszvetésében Beke Zétény remek sorozatot produkált. Harmadikra állt össze legjobban a mozgása, és 48 méter 90 centire repítette az 1 kilogrammos szert. Az új egyéni csúcsnak köszönhetően ezüst­érmet akasztottak a nyakába. Kótai János is nagyszerűen versenyzett, háromszor is megjavította egyéni csúcsát, s 45 méter 32 centis dobásának köszönhetően a dobogó harmadik fokára állhatott fel. Kalapácsvetésben Beke Zétény megszerezte második – idei harmadik – bajnoki ezüstjét. Az ötödik sorozatban másfél méterrel messzebb repült a 4 kilós kalapács, mint a tavaly elért legjobbja. A tamási nehézatléták eredményes téli szezon után kezdik meg a tavaszi felkészülést.

Eredmények

Fiúk. Diszkoszvetés: 2. Beke Zétény (Tamási Tam-Bau AC) 48.90 m, 3. Kótai János (Tamási Tam-Bau AC) 45.32 m. Kalapácsvetés: 2. Beke Zétény (Tamási Tam-Bau AC) 63.82 m, 6. Kimmel Tamás János (Tamási Tam-Bau AC) 40.34 m, 10. Kótai János (Tamási Tam-Bau AC) 32.76 m. Lányok. Diszkoszvetés: 4. Kurcz Kata (Szekszárdi Sportközpont) 26.21 m. Gerelyhajítás: 5. Kurcz Kata (Szekszárdi Sportközpont) 30.62 m.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!