Labdarúgó Magyar Kupa

2022.03.01. 06:00

Történelmet írhatnak ma a paksiak!

Kazincbarcikán lép ma pályára a MOL Magyar Kupa negyeddöntőjében a Paksi FC, mely továbbjutása esetén a klub legjobb kupaszereplését érheti el.

Berg Sándor

Ádám Martin és a paksiak elődöntőbe juthatnak Fotó: Makovics Kornél

Fotó: Makovics Kornél

Nem lehetett panasza Bognár György együttesének a sorsolásra, hiszen eddig csak alacsonyabb osztályú gárdákat sodort eléjük Fortuna. Először a megye egyes Gyömrőt (9–1), majd az NB II második feléhez tartozó III. Kerületet (5–0), legutóbb pedig a szintén másodosztályú Csákvárt búcsúztatták magabiztosan az atomvárosiak (2–0). Papíron a mai ellenfél sem legyőzhetetlen.

A Kazincbarcika vezeti az NB III Keleti csoportját, az utolsó kilenc mérkőzésén huszonöt pontot gyűjtött, ezzel előnye kilenc egység a második BKV Előrével és tíz a harmadik DEAC-cal szemben. 

Nagy hal viszont akadt már a borsodiak horgára idén a kupában: a Csenger (2–0), a Hidasnémeti (4–0) és a Cegléd (1–0) ellen gólt sem kaptak, de a másodosztályú Szolnokot (2–1) és a feljutó helyen álló Diósgyőrt is elütötték a továbbjutástól (3–2). 

Számukra már a negyeddöntő is felér egy csodával, ahogy a Paks sem sűrűn jár ilyen magaslatokban. A Magyar Kupa legjobb nyolc csapata közé csak egyszer, a 2019/2020-as idénybe jutottak a zöld-fehérek, akkor viszont a későbbi győztes Budapest Honvéd állította meg őket (0–0, 0–2). Továbbjutásával történelmet írna a PFC. 

MOL Magyar Kupa, negyeddöntő

Kolorcity Kazincbarcika SC–Paksi FC

Kazincbarcika, Kolorcity Aréna, kedd, 17.15 óra (M4 Sport). Vezeti: Szilágyi Sz. (Szilágyi N., Tőkés R.). 

A másik három párharcban Budapest Honvéd–Ferencváros, Békéscsaba–Újpest FC és ETO FC–Fehérvár összecsapást rendeznek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!