Borvidék Félmaraton

2022.03.06. 07:52

Újra megnyílik Szekszárdon a pokoli mennyország kapuja!

Gyűlnek a nevezések a 11. alkalommal megtartandó Borvidék Félmaratonra, melyet május 7.-én rendeznek meg Szekszárdon.

Steiner V.

A népszerű futóversenyt, melyet – sok korábbi résztvevő pokoli mennyországként aposztrofált – a koronavírus-járvány miatt utoljára 2019-ben tartották meg. A május elején megtartandó megmérettetésre eddig mintegy ezerkétszáz előnevezés érkezett. Ez időarányosan tekintve valamivel kevesebb, mint a korábbi években – mondta el Márkus István, a szervező Borvidék Futóegyesület képviseletében. Hozzátetette, a járvány rányomta bélyegét a szabadidősportra, a hasonló rendezvényeken az elmúlt két évben visszaesés volt tapasztalható a nevezők számában. 

Ám a szervező bízik abban, hogy a kormány csütörtöki bejelentése hatására, melynek értelmében eltörlik a járványügyi intézkedéseket, a korábbihoz hasonló számú lesz az indulók száma. A félmaratonon legfeljebb kétezer versenyzőt tudnak fogadni – tájékoztatott.

A szerző felvétele.

A versenyen a korábbihoz hasonlóan öt – 30-, 23-, 16-, 10- és 6 kilométeres – távon mérethetik meg magukat az indulók. Emellett a szokáshoz hűen egy kilométeren megtartják a gyermekfutamot is. 

Az előnevezések alapján elmondható, hogy a korábbiakhoz hasonlóan a 11. Borvidék Félmaratonra is szenvedni jönnek a futók, akik nagyobb része hagyományosan  a leghosszabb távok közül választ – mondta el Márkus István. Hozzáfűzte, az eddigi nevezések mintegy fele a két leghosszabb távra érkezett. 

A versenyzőknek nem lesz könnyű dolguk, hiszen kifejezetten nehéz pálya vár rájuk. A futóknak a 30 kilométeres távon közel 850-, a 23 kilométeres távon pedig közel 650 méter szintkülönbséget kell majd leküzdeniük, ami embert próbáló feladat. 

A szervező kérdésünkre zárásként azt is elárulta, hogy sokan hiányolták a versenyt és az általa jelentett kihívást. Ezt mi sem bizonyítja jobban, mint azok a heti rendszerességgel érkező levelek, melyek írói kifejezik abbéli reményüket, hogy az idén végre újra megrendezik a Borvidék Félmaratont. 

A versenyről további információkat a borvidekfelmaraton.hu oldalon talál!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!