Amerikai futball

2022.03.10. 15:06

Zilai János lett az év legjobbja

A három évvel ezelőtti harmadik helyezése után idén Zilai Jánost, a Fehérvár Enthroners szekszárdi születésű játékosát válaszották itthon a 2021-es év felnőtt játékosának.

T. N.

Zilai János a londoni drafton (Fotó: MTI/Kovács Tamás)

Fotó: Kovács Tamás

– Kétezer-tizenkilencben, amikor harmadik lettem a szavazáson, nem volt kérdés bennem, hogy legközelebb az első díjért szeretnék sorba állni. Rettentő boldog voltam, amikor megtudtam, hogy ez idén végre teljesült – fogalmazott a védő a Magyar Amerikaifutball-szövetség (MAFSZ) oldalán. – A közönségszavazást bevallom, most elengedtem, de sokat jelent, hogy a szurkolók mellett a média és az edzők is úgy gondolták, megérdemlem ezt a díjat. Sokat dolgoztam érte, és örülök, hogy ennek végre nyoma is van.”

A 23 éves Zilai János tavaly októberben első magyarként vett részt a tengerentúli profi liga (NFL) európai felmérőjén, a játékos szerint ez is közrejátszott a voksoláskor. „Az NFL tryout főleg a média szempontjából adott hozzá, egy kisebb reklám tudott lenni, hogy szinte mindenhol megjelent, hogy ilyen is volt. Hiszek benne, hogy az edzői oldalon viszont az számított, hogy a válogatottban, jól teljesítettem és a magyar első osztályban is komoly számokat hoztam a pályán.”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!