Labdarúgó NB I.

2022.05.04. 19:04

Ádám Martin újabb duplája nem ért győzelmet

Már 3–0-ra vezetett a Paksi FC, végül csak egy ponttal távozott a Gyirmót FC Győr otthonából az OTP Bank Liga hétközi fordulójában.

Berg Sándor

Ádám Martint (fehérben) választották meg az előző idény legjobb mezőnyjátékosának

Fotó: Szabó Miklós

Nyomás alatt lépett pályára mindkét csapat, igaz más-más ok miatt. Azzal, hogy a Fehérvár kedden legyőzte a Bp. Honvédot, a forduló után biztosan marad a negyedik helyen, maga mögé utasítva az atomvárosiakat, akik szintén harcban állnak az akár nemzetközi kupaindulást jelentő pozícióért. A Gyirmót pedig, ha pont nélkül marad, biztosan búcsúzik az élvonaltól.

A hazaiak kezdték aktívabban a találkozót, pontrúgások után nem egyszer veszélyeztették a szellősen védekező paksi kapuját. A negyedik percben hatalmas bravúrt lehetett Nagy Gergely számlájára írni, amikor Varga Barnabás bal oldali beadására teljesen üresen érkező Uladziszlaj Klimovics földre lefejelt labdáját a kapu fölé tornázta.

Nem védekezésre rendezkedett be a Gyirmót, ami talán meglepte a paksiakat. Kellett nekik jó huszonöt perc, hogy kiszabaduljanak vendéglátóik szorításából, s miután ez sikerült, nem sokkal később Haraszti Zsolt szemfülesen elvégzett szögletére senkitől sem zavartatva érkezett a második hullámban Medgyes Szinan, kilőve a bal alsó sarkot. A felvidéki szélső tavaly április után szerzett ismét gólt a magyar élvonalban, akkor budafoki színekben éppen a Paksnak talált be.

Ez volt ebben a szezonban az első atomvárosi gól a kisalföldiek kapujába, amit nem Ádám Martin szerzett. De nem kellett sokat várni arra sem, a kapufáról kifelé pattanó labdát kotorta be centikről a török Besiktassal is összeboronált támadó (a hírek szerint 500 ezer eurót fizetnének érte), ezzel beállítva Nyilasi Tibor 1980/1981-es, harminc gólos szezonját.

Öt perccel a második játékrész kezdetét követően a góllövőlistát vezető csatár újabb találatával már úgy tűnt, lezárja a találkozót a Paks. Azonban Csertői Aurél együttese fél óra alatt öt gólt szerzett, ebből három érvényeset, így négy nappal a Ferencváros ellen a hosszabbításban elveszített egy pont után (1–2) ezúttal kettőt hagytak veszni  az atomvárosiak. A döntetlennel a PFC távolabb került a negyedik helytől.

Vasárnap a Kisvárdát fogadják Bödéék, a Fehérvár az Újpesthez látogat. A záró fordulóban Fehérvár–Paks meccset rendeznek.

OTP Bank Liga, a 31. fordulóban
Gyirmót FC Győr–Paksi FC 3–3 (0–2)
Győr, Alcufer Stadion, 1020 néző. V.: Andó-Szabó (Szalai B., Kóbor)
GYIRMÓT: Rusák – Major M. (Vass Á., 75.), Csörgő, Széles, Zeke – Klimovics (Kovács D., 70.), Radics, Ventúra – Medgyes Z. (Bezborodko, a szünetben), Varga B., Herjeczki (Simon A., a szünetben)
PAKS: Nagy G. – Tamás O., Kinyik (Gévay, 83.), Szabó J. – Kovács N. (Szabó B., a szünetben), Windecker (Nagy R., 65.), Balogh B., Medgyes Sz. – Sajbán Máté, Ádám M. (Osváth, 75.), Haraszti (Böde, a szünetben)
GÓL: Varga B. (71.), Kovács D. (82.), Ventúra (92.), ill. Ádám M. (38., 51.), Medgyes Sz. (31.)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!