Labdarúgó Magyar Kupa

2022.05.25. 20:20

Bölcskei bravúr, tíz emberrel nyert a Bonyhád

Nem volt könnyű dolga Nagymányokon, de végül tíz emberrel is kiharcolta a továbbjutást a Bonyhád VLC a Tolna Megyei Kupában. A Bölcske búcsúztatta a listavezető Majost.

Rónai G., Berg S.

A bonyhádiak kapitánya, Pap Roland (középen) két góllal segítette csapata továbbjutását (Fotó: Kiss Albert)

Nem a levegőbe beszéltek a mányokiak, amikor azt mondták, hogy megnehezítik majd az esélyesebb bonyhádiak dolgát. Talán két perce játszhattak a csapatok, amikor Lajos Dávid tört kapura, s ha Szabó Szilárd, a bonyhádiak hórihorgas kapusa nem zárja a rövid sarkot, vezethetett volna a kiscsapat. Elég bátran nyitottak a hazaiak, talán egy kicsit meg is lepték vele a szomszédvárat.

Tíz perc sem telt el a nagy helyzet óta, amikor Lajos szerzett erőszakosan labdát Szlama Bálinttól, a kapujából kitörő Szabó pedig egyszerűen elgázolta a csatárt. Mihálovics sporttárs azonnal felmutatta a pirosat, Pál István pedig kíméletlenül bevágta a megítélt tizenegyest. A becserélt Schleinig Máténak mozdulni sem volt ideje – ahogy néhány perc múlva Pap Roland szabadrúgásánál poszttársának, Komáromi Bencének sem.

A semmiből jött a BVLC egyenlítése (a csatár remekül tekert a kapu bal oldalába), mert bár mezőnyfölényben voltak a piros-fehérek, a kaput nem veszélyeztették. Az pedig végképp nem volt benne a meccsben, hogy bő félóra után már kettővel vezetnek. Ágics Péter Paphoz hasonlóan tekert a kapu bal oldalába egy szabadrúgást, majd ugyanő pár perc múlva tizenegyesből is eredményes volt. Nem túlzunk, ha azt írjuk, hogy tulajdonképpen három lehetősége volt a BVLC-nek, s mindegyiket gólra is váltotta.

Egy kicsit meg is fogták a történtek a mányoki srácokat, de aztán magukhoz tértek, és a hajrában megint bátrabban próbálkoztak. Hegedüs Péter hevesen gesztikulált a kispadnál, ő is érezte, hogy még bármi benne lehet a meccsben.

A szünet után ugyanolyan elánnal jöttek ki a mányokiak, ahogy a meccset kezdték, de eleinte könnyedén elhárította az akcióikat a bonyhádi védelem. Aztán amikor kezdett felülkerekedni a vendégcsapat, Feik János lőtt egy iszonyatos bombagólt a tizenhatos bal sarkától a kapu bal oldalába, s ismét felcsillant a remény a mányokiak előtt az egyenlítésre. Pap Roland újabb találata azonban ismét lelohaszttta a hazaiak harci kedvét – a végén már csak azért izgult mindenki, hogy ne jöjjön a vihar. Nem jött, a Bonyhád nyert és továbbjutott, de a vastaps a mányokiaknak is járt.

Tolna Megyei Kupa, a 2. fordulóban.
Nagymányoki SE–Bonyhád VLC 2–4 (1–3).
Nagymányok, v.: Mihálovics L. (Rácz Z., Kapéter J.).
Nagymányok: Komáromi (Pakurár, a szünetben) – Kosztancsek, Garai, Borbély Cs., Feik (Harangi, 86.) – Jenei M. (ifj. Sztojka Cs., a szünetben), Gere, Kajtár V., Miklós T. (Bakó Zs., 78.) – Pál István, Lajos D. Edző: Hegedüs Péter. 
Bonyhád: Szabó Sz. – Pap Milán, Szlama, Máté R., Preininger – Völgyi (Schleinig, 14.) – Erdélyi Zs. (Jerabek, 67.), Kvanduk J., Ágics (Sásdi B., 58.), Sebestyén N. (Sásdi A., 67.) – Pap R. (Szentes M., 80.). Edző: Dienes Pál. 
Gól: Pál István (15., 11-esből), Feik (57.), illetve Pap R. (20., 61.), Ágics (32., 36., a másodikat 11-esből).

További eredmények.

Bátaszék SE–Kakasd SE 2–2 (1–1) – büntetők után 2–3.
Bátaszék, v.: Szappanyos (Álló, Vámosi).
Gólszerzők: Tóth T. (22.), Baladin (83.), illetve Márk K. (34., 58.). Értékesített büntetők: Márton E., Kuti, illetve Varga Á., Máté N., Bozsó.

Bölcskei SE–Majosi SE 1–0 (0–0). Bölcske, v.: Pekoli (Kiss G., Szabó P.). Gólszerző: Kiss P. (80.).

A Teveli Medosz SE–Tamási 2009 FC mérkőzés 3–0-as hazai vezetésnél félbeszakadt. Gólszerzők: Kopitár (3., öngól), Kovács R. (27.), Simon T. (38., 11-esből).

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!