Vezetőedző csere

2022.05.30. 17:37

Csirke Ferencé az ASE kispadja

Csirke Ferenc irányítja a szakmai munkát a 2022/2023-as idényben az Atomerőmű SE NB I-es férficsapatánál. A 46 éves szakembert hétfőn sajtótájékoztatón mutatták be Pakson, az ASE-sportcsarnokban.

R. G.

Csirke Ferencé az ASE kispadja

A klubtörténet egyik legrosszabb idényét futotta az Atomerőmű SE a mögöttünk hagyott bajnokságban. A négyszeres bajnok (és négyszeres kupagyőztes, ezt csak zárójelben tesszük hozzá) csak a playout-párharcban tudta kiharcolni a bennmaradást. Az alapszakaszt az utolsó helyen zárták a paksiak, akik az alsóházi rájátszásban már javuló jeleket mutattak, a kiesésről döntő párharcban pedig biztosan múlták felül a PVSK-Veoliát.

Az atomvárosiak még a szlovén Teo Hojc irányításával vágtak neki a szezonnak, majd tíz fordulót követően a montenegrói Petar Mijovics érkezett a kispadra. Végül ő sem húzta ki, az alapszakasz vége előtt két fordulóval egészségi okokra hivatkozva szerződése felbontását kérte. Az addigi másodedző, Jan Pavlik kinevezése jól sült el, a korábbi remek játékos irányításával végül bennmaradt az élvonalban a paksi csapat.

„Nem volt egyszerű évünk! – szögezte le Gulyás Róbert. – Rengeteg minden nehezítette a dolgunkat, voltak szakmai problémáink, sokáig nem játszhattunk a saját csarnokunkban, az edzők és a játékosok kiválasztása sem volt a legszerencsésebb. Jan Pavliknak és Schmidt Bélának ezúttal is köszönöm azt a munkát, amit a szezon hajrájában végeztek. Számomra nagyon fontos, hogy egy edző a sajátjának érezze a csapatot, rajtuk a két külföldi edzőnkkel ellentétben az első pillanattól éreztem ezt” – tette hozzá Gulyás, aki tavaly novemberben, Tóth Jánostól vette át a kosárlabda szakosztály irányítását. 

„Még a szezon közben emiatt is fogalmazódott meg bennem, hogy magyar edzőt kell keresnünk, mert a külföldiek nem vevők arra a gondolkodásmódra, amit szeretnénk megvalósítani itt Pakson – folytatta Gulyás. – Csirke Ferenccel rengeteget beszélgettünk, nagyon örülök neki, hogy a következő szezontól ő lesz az Atomerőmű SE vezetőedzője. Hiszem, hogy az irányításával a klub visszakerül oda, ahová való, a bajnokság élmezőnyébe.”

Gulyás Róbert elmondta, Jan Pavlik az új szezontól a paksiak fiókcsapatánál, az NB I/B Zöld csoportjában szereplő Atomerőmű KSE Bonyhádnál lesz vezetőedző, az elsődleges feladata pedig az lesz, hogy az évek alatt fokozatosan beépítse a völgységi csapatba azokat a fiatal tehetségeket, akik májusban ezüstérmet szereztek ASE színekben a kadét országos bajnokságban.

Jelentősen átalakul a keret az új idényre

Egyik légiósát sem tartja meg az ASE, azaz távozik a klubtól az amerikai Kendrick Brown, Deshon Taylor és Kenneth Goins. Nem marad a horvát Mislav Brzoja, a litván Martynas Pacevicius és a kanadai Shaquille Keith sem. A magyarok közül nem kínál szerződést a klub Kis Raúlnak, Pupp Bencének és Orgona Gergőnek. A két alapember, Eilingsfeld János és Kovács Ákos mellett marad Csizmadia Attila, Frank Áron és Karosi Gergely, szóban pedig már megállapodott a vezetőség Pajor Dáviddal és Gulyás Milánnal. 

Sem játékosként, sem edzőként nem szeretett ide járni

Régi barátság köti Gulyás Róberthez – ezt is elárulta Csirke Ferenc a tegnapi sajtótájékoztatón. Mint mondta, meggyőzőek voltak a szakosztályelnök elképzelései, amiket felvázolt neki, amikor megkereste, hogy legyen a paksiak edzője. 

„Az elmúlt három évtizedben meghatározó csapata volt a magyar élvonalnak az ASE, jómagam sem játékosként, sem edzőként nem szerettem ide járni, mert soha sem voltunk esélyesek. Segítőmmel, Szentendrei Áronnal azért fogunk dolgozni, hogy ezeket az időket visszahozzuk. Tetszett, hogy a playout-meccseken sok szurkoló volt a lelátón, ez is mutatja, hogy nagyon szeretik az emberek itt a kosárlabdát” – mondta Csirke Ferenc, aki július végén áll majd munkába.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!