Kosárlabda

2022.05.12. 09:00

Éremért utaznak Pécsre a paksi fiúk

Éremért utazik Pécsre az Atom City-Atomerőmű SE fiúcsapata, amely mától vasárnapig a kadettek nyolcas döntőjében lesz érdekelt.

T. N.

Jan Pavlik és csapata a legjobb nyolc között (Fotó: Atomerőmű SE)

 Jan Pavlik gárdája az A-csoportban a Budapesti Honvéd SE, a Vasas Akadémia és a Zalakerámia ZTK KK együttesével van egy négyesben. A másik ágon az NKA Pécs, a DEAC KA, a Kecskeméti KA és a Soproni SKC csatázik a továbbjutást érő első két helyért. 
A paksiak ma 13 órakor a zalaiakkal kezdenek a Nemzeti Kosárlabda Akadémián, pénteken reggel 9 órakor a Honvéddal, s még ezen a napon 19 órakor a Vasassal mérik össze erejüket.

Jan Pavlik azt mondta, szeretné, ha éremmel utazhatnának haza, mert ez a csapat nagyon megérdemelné, hogy ott állhasson a dobogón. Ha mindenki kihozza magából a maximumot, akkor összejöhet a csoport első helye, utána pedig bármi megtörténhet. A paksiaknál három tehetség, Pavlik Botond, Kékesi Kolos és Kupai László húzza a csapat szekerét, átlagban hetvenöt pontot tesznek a közösbe. Rajtuk sok múlik, ha átmentik a formájukat, bármit elérhetnek az atomosok.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!