Labdarúgás

2022.05.27. 07:30

Waltner Róbert ül le a Paksi FC padjára

Korábbi válogatott támadót, a legutóbb az élvonalban szereplő Zalaegerszeget irányító Waltner Róbertet nevezték ki az OTP Bank Ligában hatodik helyen záró Paksi FC kispadjára.

Munkatársunktól

Waltner Róbert számára mindig is egy szimpatikus klub volt a Paksi FC (Fotó: MW)

Fotó: Szabó Miklós

A 44 éves, egykori hatszoros válogatott támadó 2017-ben hagyott fel az aktív pályafutásával, mely alatt viselte a Siófok, a Kaposvár, a Videoton, az Újpest és a Zalaegerszeg mezét (utóbbival 2002-ben bajnok, 2007-ben bronzérmes volt az NB I-ben, egy évvel később pedig gólkirályi címet szerzett), de légiósként megfordult az argentin Boca Juniorsnál, a ciprusi Anortoszisznál, az arab Al-Dhafra FC-nél és az osztrák SV Mattersburgnál.

Pályafutása befejeztével Kaposváron kezdett el dolgozni, mellyel nem kisebb tettet hajtott végre, mint, hogy három év alatt három osztályt ugrott a Rákóczival: 2018-ban megnyerte az NB III Nyugat csoportját, a következő szezonban ezüst­érmes lett a zöld-fehérekkel a másodosztályban, a 2019/2020-as idényt pedig a legmagasabb osztályban töltötte a csapattal.

A Kaposvár kiesésével a Siófokhoz vezetett Waltner Róbert útja, melyet 2020 novembere és 2021 márciusa között irányított, mielőtt elfogadta volna az NB I-es Zalaegerszeg ajánlatát. A kék-fehérekkel azt a szezont a kilencedik helyen zárta, a nemrég véget ért idényben a 4. helyen állt az egerszegi csapattal, amikor márciusban váratlanul távozott. 

„Izgatott vagyok és nagyon várom a kezdést, szeretnék már találkozni a csapattal. Boldog vagyok, hogy itt folytathatom a munkát. A Paks mindig is egy szimpatikus klub volt számomra. Haraszti Zsolt személye pedig döntő volt számomra, akinél a tárgyalások során végig éreztem, nemcsak egy edzőt, hanem engem szeretne” – fogalmazott szerződése aláírása után Waltner.

A klub hivatalos közleménye nem tér ki rá, hány éves szerződést kötött a szakemberrel, akinek munkáját erőnléti és pályaedzőként Ferenczi István segíti majd. Utóbbi számára nem lesz ismeretlen Tolna megye, hiszen a korábbi kilencszeres válogatott csatár 2020-ban és 2021-ben rajthoz állt a Szekszárdról induló Korinthosz ultrafutó-versenyen.

Waltner Róbert azt a Bognár Györgyöt váltja a kispadon, akivel a paksiak előbb a 4., majd a 6. helyen zártak az élvonalban, mindkét szezonban a legtöbb lőtt és a legtöbb kapott gólt elérve.

A játékosállomány továbbra is kérdés
Azt egyelőre nem lehet tudni, milyen játékoskeret áll majd az új szakmai stáb rendelkezésére. Kölcsönből visszatér a paksi klubhoz Bognár Dávid (Kazincbarcika), Borsos Vilmos (DVTK), Debreceni Ákos (Szeged-Csanád Grosics Akadémia), Lorentz Márton (Siófok), Nyári Patrik (III. Kerületi TVE) és Bognár István (Arisz Limasszol). Utóbbi esetében ciprusi klubjának opciós joga van meghosszabbítania a játékos szerződését, de várhatóan a gólkirályi címet megszerző Ádám Martinnak is lesznek kérői a nyáron. 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!