Férfi kosárlabda

2022.06.23. 08:14

Eilingsfeld János és Hanga is a keretben

A Real Madriddal múlt héten spanyol bajnoki címet szerző Hanga Ádám is bekerült a magyar férfiválogatott világbajnoki selejtezőkre készülő bő keretébe, ahogy az Atomerőmű SE erőcsatárának, Eilingsfeld Jánosnak is meghívót postázott Ivkovics Sztojan szövetségi kapitány. A szakember a magyar bajnoki döntő után szűkíti huszonegy fős névsorát.

T. N.

A paksi Eilingsfeld János is tagja Sztojan Ivkovics kapitány csapatának (Fotó: MW)

A jelenleg a továbbjutást érő harmadik helyen álló magyar válogatott július 1-jén, pénteken, 18 órától Portugáliát fogadja a Tüskecsarnokban (idegenben 81–75-re nyertek a mieink), majd három nappal később 20.30 órai kezdettel Franciaországban zárja a világbajnoki selejtezősorozatot (az első meccsen 78–54-re a gallok győztek). A H-csoportban még Montenegró szerepel, amelytől itthon 83–67-re alulmaradtunk, idegenben viszont 88–84-re nyertünk. 

A magyar válogatott bő kerete a világbajnoki selejtezőre: Allen Rosco, Benke Szilárd, Eilingsfeld János, Ferencz Csaba, Fazekas Máté, Filipovity Márkó, Golomán György, Hanga Ádám, Mikael Hopkins, Horti Bálint, Karahodzic Kemal, Keller Ákos, Kiss Dávid, Lukács Norbert, Perl Zoltán, Pongó Marcell, Pongó Máté, Somogyi Ádám, Szabó Zsolt, Váradi Benedek, Vojvoda Dávid.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!