Labdarúgás

2022.06.22. 21:16

Kitömték megye egyes ellenfelüket a paksiak

Tizenhét gólig jutott a Fejér megyei I. osztály középmezőnyében végző Ercsi Kinizsi SE vendégeként a Paksi FC, melynél több fiatal is pályára lépett.

T. N.

Nagy Richárd (zöldben) további két évig marad Pakson (Fotó: MW)

Az atomvárosiak szombaton a Komárom-Esztergom megyei Kecskéden léptek pályára gálamérkőzés keretein belül, s gurítottak egy tucatot a megyei élvonalban szereplő gárdának. Szerdán ezt is meg tudta fejelni Waltner Róbert együttese, melyben tizenkét játékos is betalált. 

A rutinosabbak közül Böde Dánielnek és Windecker Józsefnek sikerült dupláznia, a fiatalok között Pesti Zoltán, a sérülésből visszatért Pethő Bence, valamint Kocsis Bence is eredményes tudott lenni. Pesti mellett a szintén NB III-as tartalékcsapatból felkerült Volter Patrik is betalált.

Két fiatal is próbajátékon jár a Paksnál, az egyaránt MTK-nevelés Zuigéber Ákos (az előző idényt a Budafoknál töltötte) és Kosznovszky Márk (tavasszal Tiszakécske) is gólt szerzett Ercsiben. 

Eredmény. Ercsi Kinizsi SE–Paksi FC 0–17 (0–8). Gólszerzők: Windecker (11., 13.), Böde (20., 30.), Pethő (36., 40.), Pesti Z. (70., 77.), Kocsis B. (71., 79.), Haraszti (23.), Szabó B. (28.), Zuigéber (46.), Sajbán Máté (49.), Kosznovszky (55.), Volter (83.), Gyurkits (88.). 

Az atomvárosiakhoz kapcsolódó hír, hogy Nagy Richárd két évvel meghosszabbította jövő nyáron lejáró szerződését. 
– Nagyon örülök a hosszabbításnak, jól érzem magam Pakson, Magyarországon jobb helyen nem is lehetnék. A következő szezonban még jobb teljesítménnyel rukkolnék elő, szeretném tehát a pályán is meghálálni a klubvezetők bizalmát – mondta a klub honlapján a 28 éves támadó, aki az előző idényben huszonkilenc bajnokin hatszor volt a kezdőcsapat tagja, s egy gólt szerzett. 

– Azt érzem, hogy csapatunk szurkolói kedvelnek, szeretnek, ami kölcsönös, így emiatt sem fordult meg egy pillanatig sem a fejemben, hogy bárhol máshol folytassam jövőre. Bízom benne, hogy csapatszinten egy újabb jó évadot futunk majd – tette hozzá Nagy Richárd. 

A paksiak szombaton játsszák első edzőmeccsüket a Fehérvári úton, az ellenfél a Merkantil Bank Ligában legutóbb ötödik helyen záró BFC Siófok lesz (kezdés: 11 óra).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!