Női futsal

2022.06.27. 08:30

Szüksége volt a válogatottnak a sikerélményre

A végére lendült játékba a magyar válogatott, mely végül a negyedik helyet szerezte meg a horvátországi felkészülési tornán.

B. S.

Fábián Rebeka (fehérben) is betalált a horvátoknak (Fotó: TN)

Frank Tamás szövetségi kapitány együttese a svédek elleni döntetlen (1–1) és a lengyelek elleni vereség (0– 2) után szombaton a házigazda horvátokkal találkozott, s többek között a két Tolna megyei játékos, Fábián Rebeka és Folk Zsuzsanna találatával 4–1-re győzni tudott. 

A vasárnapi zárónapon Finnország következett, mely egy kontra és egy rendezetlen védekezést kihasználva az első félidőben kétgólos előnyre tett szert. A szünet után meggyőzőbb játékot mutattak a mieink, akik labdaszerzés utáni lerohanásból és egy öt a négy elleni játékból szépíteni, majd egyenlíteni tudtak, beállítva a végeredményt. 

„Szükség volt a sikerélményre, de közben érezhető a játékosokon az idény végi fáradtság. Ez is hozzájárul ahhoz, hogy mérkőzésen belül is nagyon hullámzó a csapat teljesítménye – értékelt a szövetség honlapján Frank Tamás. 

– Nem könnyű felvenni a nemzetközi meccsek ritmusát, dinamikáját, de ez elengedhetetlen a tétmérkőzések előtt, mert az Európa-bajnoki elődöntőben a világ egyik legjobb csapata vár ránk, és pontosan tudjuk, hogy a portugálok nagyságrendekkel gyorsabbak, erősebbek és technikásabbak lesznek, mint mostani ellenfeleink.”

Eredmények:

Horvátország–Magyarország 1–4 (0–1). Magyarország: Torma – Tóth N., Krascsenics Cs., Fülöp D., Horváth V. Cserék: Decki, Hargas (kapusok), Csepregi, Fábián R., Folk Zs., Kota, Szalkai, Varga A., Üveges. A magyar gólszerzők: Krascsenics Cs. 2, Fábián R., Folk Zs.

Magyarország–Finnország 2–2 (0–2). Magyarország: Deczki – Tóth N., Fülöp D., Kota, Krascsenics Cs. Csere: Torma, Hargas (kapusok), Varga A., Csepregi, Üveges, Fábián R., Folk Zs., Horváth V., Sovány. A magyar gólokat Üveges Katalin szerezte. 
A végeredmény: 1. Lengyelország (7–4) 8, 2. Finnország (9–4) 7, 3. Svédország (10–7) 5, 4. Magyarország (7–6) 5, 5. Horvátország (3–15) 1 ponttal. 

A magyar válogatott pénteken Portugáliával játszik az Eb-elődöntőben, vasárnap a helyosztón Ukrajna vagy Spanyolország lesz az ellenfél.
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!