Utcai kosárlabda

2022.06.15. 16:56

Visszatért a streetball Szekszárdra

Az öt korcsoport mellett különböző dobóversenyekben is győztest hirdettek hétvégén a Bodri Borbirtokon rendezett streetball-fesztiválon, mely 2013 után tért vissza Szekszárdra.

Berg Sándor

Huszonnyolc csapat versengett egymással a Bodri Borbirtokon megrendezett streetball viadalon. (Fotó: Mártonfai D.)

A Fuss Bor Szóda Egyesület mert nagyot álmodni, ami végül bejött. A korábban nagy népszerűségnek örvendő utcai kosárlabda hétvégén, ha kicsiben is, de közel egy évtized után tért vissza Szekszárdra (a városközpont helyett a Bodri Borbirtok adott otthont a versenynek).

Hogy a szakág népszerűsége az elmúlt egy évtizedben sem csökkent a térségben, azt mi sem bizonyítja jobban, hogy huszonnyolc csapat tagjai izzasztották magukat és ellenfeleiket az aszfaltozott játéktéren. De nemcsak az útburkolat csempészte vissza a streetball varázsát, a hangszórókból egész nap szólt a zene, a kiváló hangulatról dj és a négyfős csapatok gondoskodtak. Ebben a csapatok is partnerek voltak, az öt pályán nagy csatákat láthattak a kilátogatók.

A szervezők különlegességgel is készültek, az egyik játéktér palánkja egy markológép lapátjára volt erősítve. A crazy shoot dobóversenynél az erőgép hat méter magasba vitte fel palánkot, s úgy kellett a gyűrűbe találni.

Győztesek
Csapatban. 2010 után születettek: Teams (Jaszenovics Bence, Doszpod Máté, Pajor Márk, Kajsza Barna). 2008-2009: Bések (Bakó Bálint, Biró Botond, Papp Bálint, Szerbasics Soma). 1988-1998 és 1999-2003:  MASE (Sáfrán Botond, Heimann Gergő, Héjjas Balázs, Villányi Gergely). 35+: Indeed (Nagy Ferenc, Hauszmann Erik, Gasparics Gergely, Fényes Csongor). Vegyes: Füred-Veszprém kontingens (Kis Dániel, Kis-Szitár Zsófia, Mérész Csaba, Mérész-Fitos Marianna).

Dobóversenyek. VIKIV Crazy shoot: Garamvölgyi Attila. Decathlon 3 pontos: Császár Béla. Büntető: Kovács Gergely. Gyerek büntető: Mérész Barnabás. SZ+C büntető: Kovács Gergely. Groupama gyerek büntető: Mérész Barnabás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!