Triatlon

2022.07.21. 14:59

Az amatőrök is megtalálhatják számításaikat

A sportág egyik legnagyobb hagyományokkal rendelkező versenyét rendezik jövő szombaton Fadd-Domboriban. Jön a sorban immáron 38. SporTolna Triatlon Fesztivál.

T. N.

Pillanatkép a 2021-es triatlonversenyről (Fotó: Makovics K.)

A rendezők az idén is törekedtek arra, hogy a „profi” sportolók mellett a teljesen amatőrök is megtalálják maguknak a kihívást, s a felkészültségüknek megfelelő versenyszámokon állhassanak rajthoz. 
A program a hagyományos Toronyfutással indul 29-én 17.30 és 19.30 közötti időpontban. A kajak-kenu pálya céltornyának tetejére 103 lépcsőn vezet az út, ezen kell felfutni, jelentkezni majd a helyszínen lehet, nevezési díj nincs. 

A versenynap reggelén 8.30 órától a csak úszni és futni vágyó gyermekeket várják az aquatlon versenyszámra. Az ezt követő „Próbáld ki a triatlont”-ra mindenféle megkötöttség nélkül, korosztálytól függetlenül lehet jelentkezni. Aki családi-baráti társaságban akar egy jót mozogni (100 m úszás, 2 km kerékpározás és 1 km futás a táv) itt a lehetőség! 

A délelőtt további részében az ország legjobb utánpótlás-versenyzői, várhatóan 400 fő körüli létszámmal, veszik birtokukba a holtág és környéke számukra lezárt részét. A legnagyobb 400 főt meghaladó  indulói  létszám a 15 órakor rajtoló Sáthy István sprint távú triatlonon várható. A versenyt a közelmúltban elhunyt, Szekszárdon letelepedett, egykori kiváló versenyzőről és edzőről nevezte el a Magyar Triatlon Szövetség és a helyi rendezőség. 

A 750 méter úszást, 19 km kerékpározást és az ezt követő 5 km futást lehet egyénileg, párban és az „Én úszom, Te kerékpározol, Ő fut” váltóban  is teljesíteni. Ez utóbbi minden sportolni szerető, vágyó számára jelenthet kitűnő szórakozást.  A napokban egy ilyen levél érkezett a szervezőkhöz: 

„Mi gyakran műveljük a három sportágat, de kiemelt fejjel mellúszunk, nincs triatlonos dresszünk, csak fecskénk és bikinink, a kerékpárunk pedig trekking. Így is indulhatunk?” 
A válasz igen, ettől egyedi a SporTolna, ahová mindenkit szeretettel várnak! 

Nevezés: www.sportorigo.hu. Információ: www.sportolna.com

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!