Kosárlabda

2022.07.10. 20:12

Boros vezérletével győzte le a válogatott a franciákat

Boros Júlia remek játékkal rukkolt elő a franciák elleni Európa-bajnoki mérkőzésen. A KSC fiatalja volt a magyar válogatott legjobbja.

R. G.

Boros Júlia (24) igazi vezéregyénisége volt a magyar válogatottnak (Fotó: FIBA)

Ahhoz képest, hogy a soproni U20-as Európa-bajnokság péntek esti nyitányán a magyar női együttes még 63–50-es vereséget szenvedett a csehektől, igencsak belelendült. Cziczás László gárdája vasárnap este nagyszerű játékkal verte 80–64-re a franciákat, mégpedig egy Atomerőmű KSC Szekszárd-játékos vezérletével. 

Az ELTE-BEAC Újbudától igazolt Boros Júlia úgy dobott 21 pontot, hogy négy triplát is elsüllyesztett a rivális gyűrűjében. Ráadásul leszedett egy lepattanót és kiosztott 5 gólpasszt. Boros mögött Dombai és Szerencsés egyaránt 11-11 ponttal zárt. 

A magyar együttes a 23–9-re megnyert harmadik negyedben alapozta meg a sikerét, pedig a franciák hattal nyerték az első felvonást. Ekkor indult be igazán a gépezet, a csapat a negyedik negyedet is behúzta (20–12), így magabiztosan győzött, és a szinte biztosan a csoport második helyén végez. 

Boros Júlia eddig kiválóan teljesít a kontinensbajnokságon: a csehek ellen 7 pont, 5 lepattanó, 4 gólpassz és egy labdaszerzés, a hollandok ellen 14 pont, 2 lepattanó, 5 gólpassz és egy blokk volt a mérlege.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!