Labdarúgás

2022.07.11. 19:22

Győzelemmel kezdte az edzőtábort a Paksi FC

Kiváló első félidő után magabiztosan nyerte első szlovéniai felkészülési mérkőzését a Paksi FC, miután 5–2-re legyőzte a montenegrói élvonalban frissen feljutó FK Arszenal Tivalt.

Berg Sándor

Kocsis Bence középre adására Böde érkezett a legjobb ütemben (TN)

A találkozó elejétől kezdve az atomvárosiak voltak frissebbek és határozottabbak, ami már a 10. percben gólt eredményezett. Labdaszerzés után a balról beívelt labdát Böde Dániel készítette le mellel Sajbán Máté elé, aki a kapuval szemben tíz méterről nem hibázott. Fél óra elteltével már kettővel ment a Paks, miután egy indítást követően az ellenfél védője rúgott luftot, így Nagy Richárd egészen a kapuig mehetett a jobb szélen. 

Lövését a kapus még védte, a kipattanóra viszont ismét Sajbán reagált a legjobban. A 34. percben a paksi kapu előtti kavarodás következtében Vas Gábor öngóljával szépítettek a montenegróiak, egy percre rá viszont Lorentz Márton hosszú indításával Kocsis Bence szaladhatott el a jobb oldalon, majd középre adására Böde érkezett a legjobb ütemben. A félidei eredményt Nagy állította be, aki Vas kiugratása után – mondani sem kell, hogy jobb szélről – Sajbán centerezett középre hajszálpontosan.

Szünet után a játékmegszakításoknak köszönhetően lejjebb esett a fordulatszám, de így is Waltner Róbert csapatánál volt többet a labda. Az ellenfél erejéből egy szépítésre még futotta, míg paksi oldalon a két hete szerződtetett Varga Barnabás lábában és fejében is marad egy-egy gól. Nem úgy Papp Kristóféba, aki a napokban igazolt Bőle Lukács tizenhatos sarkáról lágyan beívelt labdáját futtából, tizenkét méterről csúsztatta a kapu hosszú oldalába.

Az atomvárosiak szerdán 17 órás kezdéssel a cseh élvonal legutóbbi bronzérmesével, a Sparta Prahával találkoznak a szlovéniai edzőtáborban.

Felkészülési mérkőzés

Paksi FC–FK Arszenal Tival (montenegrói) 5–2 (4–1). Zrece. Paks: Rácz G. (Simon B., a szünetben) – Osváth (Kovács N., 60.), Lorentz (Kinyik, a szünetben), Szekszárdi (Lenzsér, 60.), Kesztyűs B. (Szabó J., 60.) – Kocsis B. (Bőle, a szünetben), Gyurkits (Papp K., 60.), Vas G. (Balogh B., 60.) – Sajbán Máté (Windecker, 60.) – Böde (Varga B., 60.), Nagy R. (Haraszti, 60.). 

A paksi gólokat Sajbán Máté (10., 29.), Böde (35.), Nagy R. (41.) és Papp K. (74.) szerezte.
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!