Cselgáncs

2022.07.28. 07:24

Kenderesi Péter első kiemeltként lép ma tatamira az EYOF-on

A világranglistán második helyen álló Kenderesi Péter holnap délelőtt bemutatkozik az Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválon. A bonyhádi születésű dzsúdósnál nincsen magasabban rangosolt versenyző a 90 kilogrammosok között a besztercebányai viadalon.

Az ünnepélyes megnyitón Kenderesi Péter vitte a magyar zászlót

Fotó: Peter Szalmas

A Pécsi VSK reménysége idén négy korosztályos Európa Kupán vett részt, Teplicén arany-, Bukarestben ezüstérmet szerzett, emellett egy-egy ötödik és hetedik hellyel gazdagodott még. A júniusi Európa-bajnokságon pedig ugyancsak a döntőig jutott, ahol kikapott a világelső Milan Bulajától, a szerb azonban nincs ott a mezőnyben.

Kenderesi első kiemeltként az első körben nem kell tatamira lépnie, a másodikban a svéd Alfred Velut vagy a német Paul Szymainski vár a völgységi dzsúdósra. A selejtezők 10 órakor kezdődnek, a helyosztók 16 órakor kezdődnek. A döntőhöz három mérkőzést kell nyerni.

Korábban két paksi szerzett aranyérmet az EYOF-on, Mészáros Anett 2003-ban Párizsban, Pupp Réka 2013-ban Utrechtben állhatott fel a dobogó legfelső fokára.

Idén egy magyar ezüstérem már van a 44 kilogrammal induló Szelecki Szabina révén.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!