Labdarúgás

2022.07.18. 07:30

Az edzőtábor után is megmaradt a PFC nyári veretlensége

A Paksi FC kétgólos félidei hátrányából felállva 3-2-re nyert a cseh Sigma Olomouc ellen az ausztriai Bad Blumauban. Az atomvárosiaknál két gólt szerzett az új szerzemény, a Gyirmótról igazolt Varga Barnabás.

TN-összeállítás

Haraszti Zsolték (zöldben) mától már Pakson készülnek a szezonkezdésre (Fotó: Molnár Gy.)

Mondhatjuk, hogy remek formában várja a hónap utolsó hétvégéjén kezdődő NB I.-es bajnoki nyitányt a Paksi FC. Az atomvárosiak szombaton úgy zárták le a szlovéniai edzőtáborukat, hogy megőrizték idei nyári veretlenségüket.

A Nagy G. – Osváth, Lenzsér, Kádár (Lorentz, 75.), Szabó J., Vas (Kocsis, a szünetben) – Balogh B., Papp K., Szabó B. – Haraszti, Varga B. összeállításban játszó paksiak úgy verték meg a legutóbbi cseh bajnokság nyolcadik helyezettjét, hogy a Sigma Olomouc a félidőben még 2–0-ra vezetett. 
A fordulás után azonban jött a paksi feltámadás – mint oly sokszor az elmúlt időszakban –, s jött a Gyirmótról szerződtetett Varga Barnabás, aki két góljával kulcsszerepet vállalt a győzelemben. Aztán érkezett Kocsis Bence, így nemcsak a veretlenség maradt meg, hanem sikerült győzelemmel, s egyúttal kiváló száj­ízzel zárni a tábort.

Az atomvárosiak a megye egyes Kecskéd KSK elleni 12–0-s győzelemmel kezdték a felkészülést, aztán 17–0-ra verték a szintén megye egyes Ercsi Kinizsit. Az első komolyabb erőfelmérő az NB II.-es BFC Siófok ellen várt Szabó Jánosékra, a Balaton-parti alakulatot szintén hátrányból felállva verték meg (3–2), majd jött a nyár egyik legnagyobb győzelme az Európai Konferencia­ Ligában érdekelt dunaszerdahelyi DAC ellen, akiket a változatosság kedvéért 1–0-s fél­idei hátrányból sikerült 3–1-re legyőzni. Az NB II.-es Szeged-Csanád Grosics Akadémiával 2–2-re végzett a PFC, míg a harmadosztályú III. Kerületi TVE ellen 3–1-es sikert ért el.

Ezután utazott el a szlovéniai edzőtáborba a zöld-fehér alakulat, amely a montenegrói Arsenal Tivat elleni 5–2-es győzelemmel indított, majd 1–1-re végzett a cseh/csehszlovák rekordbajnok Sparta Prahával. Waltner Róbert alakulata tegnap már haza is érkezett Zrecéből, s ezen a héten már itthon folytatja a munkát az új bajnokság rajtjáig.

Szombaton két baranyai gárda ellen következik majd a főpróba. A két részre osztott keret egyik fele az NB II.-es Pécsi MFC, a másik pedig a szintén második ligás (most nyáron jutottak fel) HR-Rent Kozármisleny ellen játszik. Az NB I. nyitányán a PFC a Mol Fehérvár FC gárdáját fogadja július 31-én. A találkozó 18 órakor kezdődik a Fehérvári úti stadionban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!