Kosárlabda

2022.07.12. 20:11

Nyolc között Boros Júliáék a soproni Eb-n

A magyar válogatott 84–74-re nyert a finnek ellen a Sopronban zajló U20-as női Európa-bajnokságon, s ezzel bejutott a kontinenstorna legjobb nyolc csapata közé.

R. G.

Boros Júlia (a labdával) 10 ponttal járult hozzá a magyar győzelemhez (Fotó: FIBA)

Cziczás László szövetségi edző csapata két győzelemmel és egy vereséggel lépett tovább a csoportjából. A mieink a csehek elleni 63–50-es vereséggel kezdték a kontinenstornát, de aztán előbb a hollandokat lépték le 81–40-re, majd a franciákat verték 80–64-re.

A csoport másodi helyén tovább lépő nemzeti együttesre a kedd esti negyeddöntőben Finnország várt, amely egy győzelemmel (a belgákat verték 67–60-ra) és két vereséggel (a svédektől 71–55-re, az olaszoktól 67–38-ra kaptak ki), harmadikként jutott tovább. 

Meglepetésre az északiak kezdtek jobban, az első negyedet 24–19-re megnyerték, de a folytatásra összekapta magát a szakmai stábban a szekszárdi másodedzőt, Horváth Zsófiát és a KSC masszőrét, Fekete Krisztiánt is felvonultató magyar csapat, amely a hátralévő negyedeket kivétel nélkül behúzta és végül tízpontos különbséggel, 84–74-re nyert. 

A magyar csapatban az Atomerőmű KSC Szekszárd játékosa, Boros Júlia 10 ponttal, 4 lepattanóval, 4 asszissztal és 5 labdaszerzéssel zárt. A magyar válogatott ellenfele a szerda esti negyeddöntőben a Spanyolország–Írország összecsapás továbbjutója lesz. 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!