Kosárlabda

2022.07.08. 09:10

Szekszárdi játékos is játszik a ma kezdődő az Eb-n

A csehek ellen kezdi meg ma Európa-bajnoki szereplését Sopronban az U20-as női válogatott.

T. N.

Illusztráció: Shutterstock

Cziczás László szövetségi edző csapata sikeres felkészülésen van túl, ezalatt két-két alkalommal magabiztosan legyőzték a szlovákokat (81–33, majd 95–40) és a szlovénokat (61–45, 71–45). Emellett egy spanyolországi négyes tornán a lányok ugyancsak meggyőzően verték az Eb-csoportellenfél hollandokat (66–51), bravúros győzelmet arattak a házigazda U23-as gárdájával szemben (73–68), a felkészülés egyetlen vereségét a spanyolok mieinkkel azonos korosztályú csapatától szenvedték el (57–79). 

A magyar válogatott gerincét a tavalyi U19-es világbajnokságon bronzérmet nyert csapat adja, s ennek tagja az Atomerőmű KSC Szekszárd által nyáron szerződtetett hátvéd, Boros Júlia. A bő keretben még ott volt a kék-fehérek fiatal erőcsatára, Horváth Dóra és a megyeszékhelyen nevelkedett, de az előző idényt már a PINKK-Pécsi 424 csapatánál töltő Vincze Nikolett is, de ők nem lesznek ott az Eb-n. Achilles-ín-sérülése miatt nem játszhat a kontinenstornán a szintén szekszárdi Miklós Melinda, míg Holcz Rebeka ezúttal saját korosztályában, az U18-asban szerepel majd. 

A mieink ma Csehországgal, holnap Hollandiával, vasárnap pedig a világranglistán harmadik helyezett, de a tavalyi vb-n csupán tizedikként végzett Franciaországgal találkoznak a Novomatic Arénában. Mindhárom találkozó 18 órakor kezdődik. 

A bronzmérkőzést és a döntőt július 16-án rendezik. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!