Helyi sport

2022.07.27. 10:07

Triplázással zárná le karrierje ezen szakaszát Gyarmati Máté

A magyar bajnoki cím mellett a Közép-európai Kupát is elhódította a Fehérvár Enthronersszel Gyarmati Máté. A szekszárdi születésű védő szívéhez az előbbi aranyérem áll közelebb, de ha összejönne a triplázás, örömmel zárhatná le karrierjének ezen szakaszát.

Berg Sándor

Gyarmati Máté a magyar bajnoki cím és a CEFL Kupa mellé az osztrák divízió I-es aranyat is begyűjtené Beküldött fotó

Sűrű napokon van túl a két szekszárdi játékost foglalkoztató Fehérvár Enthroners, hiszen egy hét leforgása alatt két döntőt és egy elődöntőt kellett letudnia. Gyarmati Mátéval és Zilai Jánossal a soraiban (az egykori Szekszárd Bad Bonesból még jó páran erősítik az együttest) másfél hete megnyerte a magyar élvonalbeli bajnokságot (HFL), majd egy nappal később bejutott az osztrák másodosztály döntőjébe, múlt héten pedig megnyerte a Közép-európai bajnokságot (CEFL) a Prague Lions ellen. 

Az egész év elég sűrű volt, a CEFL-döntő volt a tizenhetedik mérkőzésünk ebben a szezonban, s ha ehhez hozzávesszük, hogy a tavalyi osztrák divízió II-es bajnokságot őszre tetté át, tíz hónap alatt a huszonnegyedik meccsünket játszottuk a hétvégén. Érzékeltetve, egy átlag magyar csapatnak négy-öt év alatt van ennyi – fogalmazott lapunknak Gyarmati Máté. – Ami segített bennünket az talán az, hogy az utóbbi években egyszerre játszottunk a magyar és az osztrák bajnokságban, így kicsit jobban hozzászoktunk a sorozatterheléshez. Bár sajnálatos módon nem kerültek el bennünket a sérülések sem – tette hozzá a védő, aki ezt saját bőrén érzi, az osztrák elődöntőben ugyanis bordatörést szenvedett. 

A Budapest Wolves elleni HFL-döntő másnapján, amit végletekig kiélezett, színvonalas mérkőzésen húzott be az Enthroners 31–24-re, az osztrák Blue Devils ellen a fáradtság miatt nehezen indult számukra a mérkőzés, de a végén beigazolódott a papírforma (49–18). A CEFL-döntőről elmondta, a cseh bajnok személyében erős ellenféllel találták szembe magukat, de végül egy fordulatos mérkőzésen 24–20-ra legyűrték a prágaiakat. 

Az év elején azt a célt tűztük ki magunk elé, hogy ki kell javítanunk a tavalyi HFL-fináléban elszenvedett vereségünket és szeretnénk megnyerni az osztrák bajnokságot is – folytatta a fehérváriak védője. – A CEFL még ismeretlen terület volt számunkra, azonban esélytelenebb csapatként győzelmet arattunk a szerb Kragujevac Wild Boars otthonában, s miután a másik szerb csapat visszalépett, biztossá vált a döntőben való részvételünkre. Óriási siker ez a klub történetében, hiszen magyar együttes még nem nyert ebben a versenysorozatban. 

Mint mondta, a két arany­érem közül a magyar bajnoki cím áll közelebb a szívéhez az előző szezonban hazai pályán éppen a Budapest Wolves ellen elveszített döntő miatt (7–18). Hozzátette, ha idén összejönne a triplázás (az osztrák bajnoki döntőt vasárnap rendezik Ausztriában az Amstetten Thunder csapata ellen), örömmel zárhatná le karrierje ezen szakaszát, hiszen jövőre egy újabb szintet lépve Európa legrangosabb bajnokságában, az ELF versenysorozatában indul a csapat. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!