Kosárlabda

2022.07.09. 15:56

Újonc amerikaival erősített az Atomerőmű SE

Újabb igazolást jelentett be az Atomerőmű SE, Paul Atkinson Jr. a következő idényben a piros-kékeknél kosarazik.

Paul Atkinson Jr. (a labdával) újoncként érkezik az Atomerőmű SE-hez (Beküldött kép)

A 206 cm-es, 104 kg-os négyes és ötös posztos légiós West Palm Beachen nőtt fel, majd a középiskolai tanulmányait és sportkarrierjét a Westminster Akadémián folytatta – mutatta be új szerzeményét a paksi klub a közösségi oldalán. Az egyetemi évei kapujában több ajánlatot is kapott, többek között a Dayton, a UNC-Wilmington és a Richmond intézményeiből, végül Paul a Yale-t választotta. 

Három szezonon keresztül erősítette a csapatot, összesen 91 mérkőzésen lépett pályára 12,0 pontot, 5,6 lepattanót és 1,2 gólpasszt átlagolva. A 2020/21-es szezon után áthelyeztette magát a Notre Dame Egyetemre Indianába, így az utolsó egyetemi évében a Mike Brey vezette kék-arany gárdát erősítette, ahol 35 mérkőzésen 12,5 pontot, 6,9 lepattanót és 1,7 gólpasszt átlagolt.

„Paul egy erős konferenciából érkezik. Sokrétű játékot mutatott, a kettő-kettő leváláson kívül, folyamatosan játszik háttal a palánknak, amire szükségünk van, ráadásul jó a tranzíciós játéka. Egy 23 éves, fejlődni akaró játékosról van szó, remélem, hogy nagy segítség lesz abban, hogy elérjük a céljainkat” – mondta Csirke Ferenc, az ASE vezetőedzője. 

„Nagyon izgatott vagyok, hogy a Paks csapatához igazolhatok. Alig várom, hogy találkozhassak mindenkivel és elkezdhessem a profi karrierem” – üzente az amerikai magasember. A paksiak csütörtökön jelentették be, hogy leigazolták Jordan Mincsevet az oroszlányiaktól. Június közepén pedig Samuel Taiwo érkezését jelentették be a Szolnoki Olajbányásztól. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!