Labdarúgás

2022.08.06. 07:45

Négy megyei együttessel rajtol el a kupa főtáblája

Négy megyei klub kezdi meg szereplését hétvégén a MOL Magyar Kupa főtábláján: szombaton a Bölcske SE, a Gerjeni SK és a Szekszárdi UFC, vasárnap a Bonyhád VLC lép pályára.

Berg Sándor

Budai Dávid (középen) és a Szekszárd ezúttal a kupában találkozik a mohácsiakkal (Fotó: M. K.)

Alanyi jogon jutott a főtáblára az előző idényben még az NB III-ban szereplő, onnan azonban búcsúzó Gerjeni SK és a 14. helyen záró Szekszárdi UFC, míg a megyei selejtezőből a Bonyhád Völgység LC és a Bölcske SE jutott fel. Utóbbi két csapat múlt hét végén a Tolna Megyei Kupa döntőjében találkozott, ahol a bölcskeiek Kiss Patrik duplájával 2–0-ra győztek. 

A legnehezebb dolga talán Miskovics Bálint együttesének lehet, akik a harmad­osztály Nyugati csoportjában szereplő Érdet fogadják. A Pest megyeiek két fordulót már lejátszottak a bajnokságban, a Komáromot és a Tatabányát is 1–0-ra verték. A bölcskeiek ezzel szemben – a Bonyhád elleni kupadöntőt leszámítva – csak edzőmeccseket játszottak, mondjuk öt találkozóból hármat megnyertek (Jánoshalma 3–2, Sárbogárd 3–1, Lajoskomárom 2–0, Kecel 5–2), az Akasztóval pedig 2–2-t játszottak. A szakember dolgát viszont nehezíti, hogy Blatt Pálra sérülés miatt biztosan nem számíthat. 

A völgységiek sincsenek rossz formában, valamennyi felkészülési mérkőzésüket megnyerték (Szekszárdi UFC II 3–2, Lovászhetény 2–1, Pécsvárad 4–3), igaz, ezekből messzemenő következtetéseket nem lehet levonni, elég csak a kupadöntőre gondolni.

A jól erősítő BVLC, mely sorozatban ötödször jutott fel az országos főtáblára, hazai pályán mégis esélyese a Budapest bajnokság élvonalában (BLASZ I.) érdekelt 43. számú Építők SE ellen. 

A Szekszárdi UFC is tétmérkőzésekkel a lábában utazik Mohácsra, a kérdés, hogy egy héten belül a harmadik találkozójukon mennyire lesznek fáradtak Turi Zsolt játékosai, valamint, hogy a vezetőedző mennyire tudja forgatni csapatát. Mindenesetre a bajnokságban az Iváncsa elleni hazai vereséget (0–2) az ezüstérmes Balassagyarmat otthonában aratott szerdai 1–0-s sikerrel feledtették a sárga-feketék. 

A mohácsiak az előző idényben még szintén NB III-asok voltak, ahonnan „legjobb kiesőként” búcsúztak. A bajnokságban mindkétszer a vendégcsapat örülhetett, ősszel az UFC nyert 1–0-ra, tavasszal Kvanduk János csapata 2–1-gyel vágott vissza. 

A harmadik vonalból sereghajtóként kieső Gerjeni SK az új idényben a megyei harmad­osztályban indul, a csapat játékoskeretét az előző idényt ott töltő Gerjeni Fiatalok Egyesülete adja majd. Romhányi Tamás lapunknak elmondta, a főtáblán való szereplés számukra új terep, de a lehetőségekhez képest megtesznek mindent, hogy egy jó mérkőzést játszanak a megye egyes Lentivel. 

„A tavalyi csapat átalakulóban van, gyakorlatilag a megye hármas csapat vette át a Gerjeni SK szerepét – nyilatkozta lapunk megkeresésére a technikai vezető. – A felkészülés elején járunk, van lemaradásunk a többi csapathoz képest, de bizakodóak vagyunk és szeretnénk helytállni ezen a találkozón.” 

MOL Magyar Kupa, főtábla, 1. forduló. 
Augusztus 6., szombat: Gerjeni SK–Lenti TE SE 15 óra (Vezeti: Burzon), Bölcske SE–Érdi VSE 16.30 óra (Vezeti: Maml), B Build Mohács–Szekszárdi UFC 16.30 óra (Vezeti: Iványi G.). Augusztus 7., vasárnap: Bonyhád Völgység LC–43. sz. Építők SK 16.30 óra (Vezeti: Kondákor). 

A továbbjutás egy mérkőzésen dől el, amennyiben a rendes játékidő döntetlenre végződik, akkor kétszer 15 perces hosszabbítás, majd büntetők következnek. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!