Kosaras lagzi

2022.09.18. 17:30

A klubvezető kimondta a boldogító igent

Kimondta a boldogító igent Szabó Gergő az Atomerőmű KSC Szekszárd ügyvezető-elnöke. A Bodri Birtokon reggel ötig tartott a mulatság, még a Bogyiszlói Cigányzenekar is húzta a talpalávalót.

R. G.

Az ifjú pár a KSC Szekszárd stábja és játékosai gyűrűjében (Fotó: Retkes Tamás)

Igazi kosaras lagzit tartottak Szekszárdon, a Bodri Birtokon. A vőlegény Szabó Gergő, az Atomerőmű KSC Szekszárd ügyvezető-elnöke, a menyasszony pedig Varga Cecília pszichológus, a korábbi szekszárdi, ma Győr-Moson Sopron megyei rendőrkapitány, dr. Varga Péter leánya volt. A menyasszony – aki korábban tíz éven át kosárlabdázott a KSC utánpótlás csapataiban – egy letisztult, csodaszép fehér ruhában, a vőlegény pedig egy világoskék selyemöltönyben mondta ki a boldogító igent.

A kétszáznegyven meghívott vendég között ott volt a szekszárdi női kosárklub szinte teljes felnőttcsapata, edzői stábja, az éveken át játékvezetőként működő vőlegény sok-sok ma is aktív bírótársa és barátja, de Németh Ágnes, az egyik leghíresebb magyar kosárlabdázó, a család jó barátja, és a korábbi szövetségi kapitány, körmendi tréner, Patonay Imre is eljött.

Az asztalok roskadoztak a finomabbnál finomabb ételektől, tyúkhúsleves, gyümölcsleves, többféle sült és vegán étel közül választhatott a násznép, éjfélkor pedig töltött káposzta és erdei gombás vadragu volt a kínálatban. A sok sütemény mellett tizenöt féle tortát szeltek meg, s szinte mindegyik el is fogyott. A vendégsereg nem kimondottan lakodalmas zenére ropta – inkább modern dallamok törtek elő a hangszórókból –, de volt mulatós is, mert a vőlegény anyósa, dr. Molnár Kata, Szekszárdi korábbi jegyzője éjfélre meginvitálta a Prima-díjas Bogyiszlói Cigányzenekart, amely másfél órán keresztül húzta a talpalávalót. A hangulat nagyszerű volt, még úgy is, hogy a ceremóniamester bokája megsérült – Fekete Krisztiánnak, a KSC masszőrének kellett helyre tennie –, de fél lábbal is állta a sarat.

Az ifjú pár nemsokára gyermekáldás elé néz, így hosszabb nászútra indulni most esélyük sem volt – pedig Madeirára szerettek volna utazni. Nem maradtak azonban itthon, vasárnap autóval vágtak neki Ausztriának és Németországnak, hogy aztán jövő pénteken Lipcsében, a helyszínen szurkolhassanak a Nemzetek Ligája-találkozót játszó magyar válogatottnak. Mert nemcsak a férj, a feleség is nagy sportrajongó.

A meccs után pedig rögvest utaznak is haza, s szombat este már ott lesznek Budapesten, a Gabányi László Sportcsarnokban, ahol a KSC Szekszárd az ELTE BEAC Újbuda ellen megkezdi a 2022/2023-as NB I-es bajnoki szezont. Mégiscsak a kosárlabda az életük.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!