Női futsal

2022.09.02. 07:15

Az összecsiszolódásukat szolgálhatja a Thelena Kupa

A korábbi évekhez képest szűkösebb létszámmal, öt csapat részvételével rendezik meg, de talán emiatt élesebb mérkőzésekre lehet számítani szombaton a XIX. Thelena Kupa felkészülési tornán.

Berg S.

Bajcsy Krisztináék (jobbról) a DEAC-cal is összecsapnak a tornán

Fotó: Makovics Kornél

„Közhelynek tűnik, de igaz, hogy nem az eredmények lesznek az elsődleges szempontok, mégis azt gondolom, hogy a torna erejét tekintve a DEAC-on kívül a másik három találkozón győzelmi reményekkel kell pályára lépnünk” – nyilatkozta lapunknak Reveland Zoltán, a házigazda élvonalban szereplő csapatának vezetőedzője.

Ami a mezőnyt illeti, a bajnoki és Magyar Kupa-címvédő debreceniek, valamint a címvédő 2F-BAU Tolna-Mözs mellett a házigazda klub másodosztályban indítandó, utánpótláskorú játékosokból álló Tolna-Mözs II, az NB I-ben újonc Újpest FC és az NB II-es Málta SE verseng a minél jobb helyezésekért.

„A helyezésnél fontosabb, hogy újra téttel bíró mérkőzéseken léphessünk pályára, melyeken tovább csiszolhassuk az összjátékot, valamint az új játékosokat is sikerüljön beillesztenünk a csapatba” – folytatta a szakember.

Reveland Zoltán hozzátette, hogy nem teljes kerettel tudnak kiállni. Vámosi Georgina súlyos sérülése után a műtétjére vár, Kiss Gréta a nagypályás utánpótlás-válogatottal készül, Csapó Orsolya betegség miatt dőlt ki, Méhes Krisztina munkahelyi elfoglaltság miatt nem állhat a szakmai stáb rendelkezésére, de a frissen szerződtetett játékos sem tudott még bekapcsolódni a közös munkába.

A körmérkőzéses felkészülési tornán a legjobb kapus, a legjobb mezőnyjátékos és a legjobb tolnai különdíjban részesül. 

A program
A XIX. Thelena Kupa menetrendje. Szombat: 2F-BAU Tolna-Mözs–Tolna-Mözs II 9.30, Málta SE–Újpest FC 10.20, Debreceni EAC–Tolna-Mözs 11.10, Málta SE–2F-BAU Tolna-Mözs 12, Újpest FC–DEAC 12.50, Tolna-Mözs II–Málta SE 13.40, Újpest FC–2F-BAU Tolna-Mözs 14.20, DEAC–Málta SE 15.10, Tolna-Mözs II–Újpest FC 16, 2F-BAU Tolna-Mözs–DEAC 16.50 óra. Eredményhirdetés 17.40 óra magasságában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!