Szekszárdi UFC

2022.09.14. 18:23

Csernik Zsombor reméli, hogy csodát tesznek a Mezőkövesd ellen

Már négy gólnál jár a bajnokságban, és a Magyar Kupában betalált a Mohács és a Budaörs kapujába is. Csernik Zsombor, az NB III-as Szekszárdi UFC 21 éves támadója már fényezi a csukát a Mezőkövesd-Zsóry elleni szombati kupamérkőzésre.

R. G.

Csernik Zsombor (sárgában) a kupában már betalált a mohácsiak és a budaörsiek kapujába is

Fotó: Makovics Kornél

„Jól érzem magam Szekszárdon, gyorsan beilleszkedtem, egy remek, befogadó közösségbe kerültem – mondta lapunknak a Mohácsról igazolt csatár. – Gyorsan megtaláltam a helyem a pályán, örülök a góljaimnak, de annak jobban, hogy a csapatunk jól teljesít a bajnokságban.”

Való igaz, a szekszárdiak a nyolc találkozón szerzett 13 pontjukkal ott vannak szorosan a közvetlen élmezőny mögött, s ha hazai pályán nem lenne ilyen vékonyka a produktum, akár még előrébb is állhatnának. 

„Itthon eddig valóban nem remekeltünk, hiszen csak egy döntetlent tudtunk elérni – folytatta Csernik Zsombor. – De simán lehetne hat ponttal több a nevünk mellett, mert az Újpest és a PEAC elleni meccsünkön is megvoltak a győzelmi esélyeink. Előbbi ellen nyolcvan percig mi domináltunk, utóbbiak ellen pedig az első félidőben simán eldönthettük volna  a három bajnoki pont sorsát.  

Négy gól a bajnokságban, kettő a kupában – nem olyan rosszmutató. Csernik Zsombor sem elégedetlen, de...

„Így, hogy sikerült gólokkal kezdenem új csapatomban, nyilván boldog  vagyok, és elégedetlenkedésre sincs okom – folytatta. – De azért van hiányérzetem, hiszen ha a helyzeteimet jobban kihasználom, még többnél járhatnék. Persze számomra is a csapat sikere az elsődleges, ha gólt is tudok szerezni, az csak egy kis hab a tortán” – fogalmazott. 

Szombaton az év meccse vár az UFC-re, hiszen az NB I-es Mezőkövesdet fogadják a Magyar Kupában. Jó előjel Csernik számára, hogy eddigi két MK-találkozóján egyaránt eredményes tudott lenni.

„Mindenki izgatott, mindenki nagyon várja már, hogy pályára léphessünk egy NB I-es csapat ellen – mondta Csernik. – Az edzéseken is érződik mindez, mindenki iparkodik, mert játszani szeretne. Tudjuk, hogy a kövesdiek az esélyesek, de azt reméljük, hogy véghez tudjuk vinni a csodát” – reménykedett Csernik Zsombor. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!