Kosárlabda

2022.09.16. 18:07

Kaposvári győzelemmel indult a Morgen Ferdinánd-emléktorna

A Kometa Kaposvári KK 82–66-ra legyőzte a Naturtex SZTE Szedeák csapatát a X. Morgen Ferdinánd-emléktorna első mérkőzésén.

R. G.

A kaposváriak végig vezetve nyerték meg az első meccset

Fotó: Molnár Gyula

Hihetetlen, hogy mennyire szalad az idő. Immáron tíz év telt el azóta, hogy a paksiak tehetsége, a válogatottságig is eljutó Morgen Ferdinánd szívelégtelenség miatt elhunyt. Az ASE sportcsarnok bejáratánál már délután égtek a mécsesek – a drukkerek nem felejtik a csupaszív játékost, aki rendkívül fiatalon, 21 évesen halt meg. A paksi klub azóta minden szeptemberben megrendezte a Morgen-emléktornát, s nincs ez másképp idén sem. 

A pénteken kezdődő tornán elsőként a Kometa Kaposvári KK és a Naturtex SZTE Szedeák lépett pályára, a somogyiak végig vezetve győztek. Igazából az első negyed volt csak szoros, aztán szép lassan ellépett a Kaposvár, amely szinte az egész meccsen tíz pont körüli előnyben volt. 

A Kometában Boris Krnjajski 16, Tomislav Gabric és Csovási Milán 14-14, Sebastian Aris 12 pontig jutott. A Tisza-partiak másolták az ellenfelet: Sztarovlah Milics 16, Wesley Person és Tyler Roberson 14-14 pontot tett a közösbe. Hiába volt jobb a palánkok alatt a Szeged, amely 38 lepattanót szerzett a kaposváriak 30 lepattanójával szemben, a gólpasszokat (15, illetve 10), és a triplák tekintetében (10, illetve 6) is a Kometa bizonyult jobbnak. 

A Morgen-emléktorna 19 órakor a házigazda Atomerőmű SE és a cseh Basket Brno összecsapásával folytatódik. 

A tornáról írt beharangozónkat itt találja, kattintson ide! Az emléktornáról szóló összes írásunkat ide kattintva találja! 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!