Maratoni kajak-kenu vb

2022.09.20. 09:21

Kiszli Vanda két számban állhat rajthoz Portugáliában

Az idei maraton világbajnokságot szeptember 29. és október 2. között rendezik Ponte de Limában.

TEOL

Kiszli Vanda egy korábbi edzésén, a Deseda tavon

Fotó: Muzslay Péter

Kiszli Vanda címvédőként várhatja a női kajakosok rövidkörös és klasszikus maratoni versenyét is. A hatszoros világbajnok idén az Európa-bajnokságon és a Világjátékokon is duplázott már, a vb-n teljessé teheti idei nemzetközi szereplését. 

A szakág valaha volt legeredményesebb alakja, Csay Renáta 45 évesen is nekivág egy újabb világbajnokságnak. A 20-szoros világbajnok kajakos párosban 13 elsőségnél tart a vb-ken, Ponte de Limában ismét Czéllai-Vörös Zsófiával ül egy hajóba, akivel az idei Eb-n ezüstérmesek voltak.

Kadler Viktor, maraton vezetőedző összesen 21 felnőtt versenyzővel számol majd Portugáliában. A csapat két válogatóverseny, azaz a májusi Kadler Gusztáv Maraton Magyar Magyar Bajnokság, illetve az egy héttel ezelőtti Tokajban rendezett felnőtt, U23 és ifjúsági válogató eredményei alapján lett összeállítva. A korábbi évekhez hasonlóan egy versenyszámban egy nemzet két egységet is indíthat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!