Félmaraton

2022.09.12. 08:00

Pályacsúccsal tért vissza Kenyából Szemerei Levente

A Szekszárdi Sportközpont atlétája, Szemerei Levente pályacsúccsal győzött a 37. WizzAir Budapest Félmaratonon.

MTI

Szemerei Levente pályacsúccsal nyerte a félmaratont

Fotó: Kerékgyártó Péter

A hazai sportági szövetség beszámolója szerint jó versenynek ígérkezett a budapesti félmaraton, mivel ott volt a mezőnyben három kiváló férfi futó, Csere Gáspár, Jenkei Péter és Szemerei Levente is. Az ideálisnak mondható körülmények között Csere és Szemerei együtt érkezett féltávhoz, majd a 21 097,5 méteres viadal második felében a Szekszárdi Sportközpont fiatalja elszakadt BEAC-os ellenfelétől, így megnyerte a versenyt. A 22 éves Szemerei 1:04:57 órás győztes ideje új pályacsúcs.

Egyszerűen futni szerettem volna egy jót. Most érkeztem haza egy edzőtáborból, ezt a lábaimban érzem, így nem volt különösebb kitűzött időeredmény

– idézte a győztest a szervezők közleménye.

A régi rekordot a mögötte második helyen célba érkező BEAC-os olimpikon tartotta, aki 1:05:51-es teljesítményével szintén javítani tudott a 2020-ban ezen a versenyen futott legjobbján. A harmadik a szlovákiai Tibor Sahajda lett 1:06:27-tel, a Vasas SC színeiben rajthoz álló Jenkei pedig 1:09:38-cal a negyedik helyen zárt.

Szemerei Levente az elmúlt hetekben a hosszútávfutás hazájában, Kenyában készült fel az előtte váró versenyekre. Kiutazása előtt nyilatkozott lapunknak, hogy mik a célja, azt ide kattintva tudhatja meg.

A 10 kilométeres távon is akadtak kiváló megyei szereplések, a Szekszárdi Sportközpont U16-os Eb-t megjárt futója, Gyányi Zsombor Buda negyedik (34:26 perc), az AC Bonyhád atlétája, Nagy Viktor hetedik lett (35:23 perc). 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!