Helyi sport

2022.09.27. 13:27

Sima szekszárdi győzelmet ért a Kaveczki-show

Szűk rotációval is kitömte ellenfelét a Szekszárdi Fekete Gólyák KC, mely kétszer annyi gólt szerzett, mint hévízi vendégei a női NB II kézilabda-bajnokság Dél-nyugat csoportjában.

B. S.

Kaveczki Edina tizennyolc góllal járult hozzá a szekszárdiak kiütéses győzelméhez

Fotó: Makovics Kornél

Nem a legjobb előjelekkel várta egyik fél sem a mérkőzést, hiszen a vendégektől a legjobb játékosuk, az előző idényben 152 gólt szerző Burghardt Victoria hiányzott, míg a hazaiak mindössze egy egészséges mezőnycserével vágtak neki a bajnokinak. Határozott védekezéséből remek lerohanás gólokat lőtt a Fekete Gólyák, így a kihagyott ziccerek ellenére a 18. percre gyakorlatilag eldöntötte a két pont sorsát. Ekkor 14–2-t mutatott az eredményjelző, a pályára négy év után visszatérő Kaveczki Edina nagy kedvvel és eredményesen játszott, az átlövő ekkor már hat találatnál járt. A többi belső embernél jó megoldások mellett számtalan ziccer maradt ki, különösen az egyik biztos kezű játékos, Kapás Tekla járt ebben az élen. A különbség csak azért nem lett nagyobb ,mert az utolsó tíz percben tovább szaporodtak a szekszárdi hibák, s ezt az etapot 8–4-re a vendégek nyerték.

Női NB II, Dél-nyugat, 3. forduló

Szekszárdi Fekete Gólyák KC–Hévízi SK 42–21 (22–6)
Szekszárd, 100 néző. Vezette: Bien, Szűcs A.
Szekszárd: Tóth I. – Dinnyés 1, Kapás 5, BOGNÁR Zs. 9, GULYA 5, KAVECZKI 18 (7), Szentes 3. Cserék: Schell, Nagy A. (kapusok), Bordán Alexandra, Bucskó 1. Edző: Bordán Anna.
Kiállítások: 8, illetve 10 perc.
Hetesek: 7/7, ill. 6/2.

Bordán Anna: – A mérkőzés első harmadát öröm volt nézni, látványos támadások indultak a remek védekezésből. A túl nagy különbség később visszavetette a koncentrációt, ami különösen a ziccerek kihasználásában jelentkezett. A másik „Achilles sarkunk” a bal egyes védekezésünk volt, azt meg kell oldanunk, mert ha ezt megnézik a leendő ellenfeleink, komoly gondjaink lehetnek. Remélem, hogy a sérült fiatal játékosaink gyógyulásával, kicsit bővebb lesz a lehetőségünk.

Az FGKC a hétvégén szabadnapos lesz, legközelebb október 9-én vasárnap, a Gárdony-Pázmánd U22-es csapata ellen lép pályára, szintén hazai környezetben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!