Atomfutás és BrutálAtom

2022.09.15. 09:32

Többen futnak majd Pakson, mint az előző évben

Tavaly nyolcszáz résztvevője volt az Atomfutásnak és BrutálAtomnak, idén ennél biztosan többen jönnek el Paksra.

R. G.

A brutálpályán idén másfajta akadályok is várják a futókat

Fotó: Molnár Gyula

Az előnevezések száma már egy héttel ezelőtt elérte a nyolcszázat, így biztosan többen futnak majd szombaton Pakson, mint tették azt tavaly. A két hosszabb táv részben más útvonalon fog futni, mint tavaly, a brutálpályán pedig újfajta akadályok várják majd a kihívásra vágyókat. A cél idén is ugyanaz, mint az elmúlt években, a futókkal megismertetni Paks városát. A Sárgödör teret, az atomerőművet szokás szerint érintik majd a futók, de idén a napelemparkba is elvezet az útjuk. 

A nagy betűs maraton távjai közül választható a 3/4 mar­Atom (31 km), az 1/2 marAtom (21 km), az 1/3 marAtom (14 km), az 1/6 marAtom (7 km), a gyerekek pedig 3000 méteren, 2000 méteren, a legkisebbek pedig 600 méteren mérhetik össze tudásukat.

A BrutálAtomot három távon lehet teljesíteni. A kölyök kategóriában 2 kilométer a táv, és a verseny 14.30-kor rajtol, a light változatban 4–4,5 kilométert kell legyűrniük az indulóknak (rajt 15 órakor), a classic versenyben pedig 8-9 kilométer és megannyi tényleg brutális akadály vár az indulókra (rajt 16 óra).

A verseny fővédnöke dr. Kovács Antal olimpiai bajnok cselgáncsozó, az MVM Paksi Atomerőmű Zrt. kommunikációs igazgatója, az Atomerőmű Sportegyesület elnöke.

Szombaton helyszíni nevezésre is lesz esély, de csak akkor, ha az előnevezők száma nem éri el a szervezők által limitként meghatározottat. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!