NB III-as foci

2022.10.22. 13:41

Alsóházi mérkőzést veszítettek el a paksi fiatalok

A tizennyolc évet sem érte el a Paksi FC második csapatának átlagéletkora a Cegléd ellen 2–0-ra elveszített NB III-as bajnoki mérkőzésen.

TEOL

Pesti Zoltán, a paksiak támadója

Fotó: Molnár Gyula

Nem dúskált a „választékban” Kindl István, aki – miután csapata a Paksi FC élvonalbeli gárdájával egy napon lépett pályára – igen fiatal kerettel volt kénytelen kiállni a szintén alsóházban tanyázó ceglédiek ellen. A vezetőedző nem számíthatott az ötmeccses eltiltását most kezdő Böde Dánielre, így az atomvárosiak rangidőse a 20 esztendős csapatkapitány, Görög Gergő volt, a kezdőcsapat átlagéletkora pedig mindössze 17,7 év.

A PFC a 10. percben került hátrányba a rutinosabb Pest megyeiek ellen, a szünetben Kindl István két helyen is változtatott a támadószekcióban, de az újabb gólt a vendégek szerezték, amivel lezárták a találkozót. A paksiaknál a 73. percben pályára lépő Máté Csaba átesett a tűzkeresztségen, a 16 éves játékos első mérkőzését játszotta a felnőtt mezőnyben.

NB III, Közép csoport, 14. forduló

Paksi FC II–Ceglédi VSE 0–2 (0–1)
Paks, v.: Maml (Sáfárik, Szkrajcsics)
Paks II: Simon B. – Gregor (Máté Cs., 73.), Ádám D. (Szabó A., 67.), Osztermájer, Pupp Z., Nagy M. (Lakatos-Lengyel, a szünetben), Horváth K. (Heisler, 79.), Görög, Skripek (Zoltán R., a szünetben), Szécsi P., Pesti Z. Edző: Kindl István
Cegléd: Haála – Orlov (Barna M., 84.), Schmidtka, Rjaskó, G. Biró, Kovács K. (Ungureán, 79.), Annus, Papp Gy. (Ledacs-Kis, 79.), Juhász A., Markó, Ványi (Bozsó, 89.). Edző: Vjacseszlav Jeremejev
Gólszerzők: Annus (10.), Papp Gy. (72.)

A Szekszárdi UFC értékes pontot szerzett Hódmezővásárhelyen (2–2), a Majosi SE szabadnapos.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!